Кіровоград: Майбутні пожежні-рятувальники приступили до навчання

Березень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 958 | Коментарі: 0

На базі навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області триває навчання слухачів з первинної підготовки за робітничою професією «пожежний-рятувальник».

Для осіб, які вперше приймаються на службу (роботу) до ДСНС України, первинна підготовка - це здобуття професійно-технічної освіти, що забезпечує відповідний рівень кваліфікації, необхідний для їх подальшої професійної діяльності. Відповідно до Державного стандарту України (код - 5161) навчання зазначеної категорії слухачів складається з загально-професійної підготовки (28 годин), професійно-теоретичної підготовки (180 годин), професійно-практичної підготовки (340 годин) та триває чотири місяці.
Під час навчання слухачі ґрунтовно вивчають призначення, принципи будови, тактико-технічні характеристики та правила експлуатації сучасної пожежної та пожежно-рятувальної техніки, пожежно-технічного обладнання, аварійно-рятувального інструменту, приладів радіаційного, хімічного, біологічного і дозиметричного контролю, засобів захисту органів дихання та спеціального спорядження, засобів оперативного зв’язку. Дана програма також включає вивчення основних елементів конструкцій будівель та споруд, технічного обладнання, властивостей основних пожежовибухонебезпечних та небезпечних хімічних речовин, джерел радіації тощо. Сумлінно опрацьовують майбутні рятувальники вимоги нормативно-правових актів щодо організації діяльності пожежно-рятувальних служб, взаємодії з іншими службами під час ліквідації пожеж, типові способи роботи під час гасіння пожеж, пошуку постраждалих у зоні пожежі, їх транспортування та евакуації з небезпечної зони, надання їм невідкладної першої медичної допомоги. Надзвичайно важливими для майбутніх бійців пожежно-рятувальної служби є і знання типових способів роботи з пожежною та рятувальною технікою, способів санітарної та спеціальної обробки техніки, будівель, споруд, правил використання засобів оперативного зв’язку, безпеки та охорони праці під час проведення усіх видів робіт.
Як бачимо, програма дуже насичена, і попереду у новобранців чотири місяці напруженої праці, засвоєння знань, умінь і навичок, які стануть основою їхньої професійної діяльності. Поте це ще не все, адже навчання є складною, багаторівневою системою, важливим елементом якого є виховання майбутніх бійців ДСНС України у дусі кращих традицій пожежно-рятувальної служби, патріотизму, вірності присязі та обов’язку перед державою, відданості обраній справі та відповідальності за кожне людське життя. І виконання цього непростого завдання покладено на педагогічний склад навчального пункту, чия професійна майстерність та багаторічний досвід є запорукою успіху у цій непростій справі. Тож, щиро бажаємо успіхів усім учасникам навчального процесу та високих результатів у розпочатій справі!

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool