Кіровоград: малятам дозволили потримати у руках маленьких цуценят (фото)

Квітень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 1014 | Коментарі: 0

У Кінологічному центрі при УМВС України в Кіровоградській області несуть службу 20 чотирилапих помічників різних порід. Саме на вміння і навички службових собак кіровоградських правоохоронців завітали подивитися малята з відомчого дошкільного закладу «Золотий ключик».

На імпровізованому показовому майданчику Кінологічного центру начальник служби підполковник міліції Ігор Стасюк представив дітям фахівців-кінологів, а потім кожен з них познайомив малечу зі своїм вихованцем, розповідаючи про вміння, спеціальні навички та особливості кожного службового пса.
Затамувавши подих, із непідробною цікавістю малюки спостерігали за роботою міліціонерів та їх вірних друзів. Німецькі та бельгійська вівчарки, лабрадори та ретрівери вправно виконували усі команди своїх наставників, долали перешкоди на тренувальному майданчику та затримували «уявних» зловмисників.
Окрім побачених імпровізованих виступів, діти також дізналися від кінологів про те, з чого починається служба кожного маленького цуценяти у Центрі, з якого віку і як їх дресирують та до яких завдань залучають у якості помічників правоохоронцям. Малечі розповіли, що собаки беруть участь у розкритті злочинів, у забезпеченні охорони громадського порядку, виявляють наркотики, нелегальну зброю та вибухівку.
Найактивнішим і найсміливішим учасникам екскурсії працівники міліції дали можливість спробувати себе у ролі досвідченого спеціаліста-кінолога. Діти власноруч ховали умовний заборонений предмет та доручали його знайти службовим собакам. У підсумку завдання було виконано на відмінно!
Крім того, малятам дозволили потримати у руках маленьких цуценят, які в найближчому майбутньому поповнять «штат» кінологічної служби УМВС.
Година екскурсії у Кінологічному центрі промайнула дуже швидко. Незважаючи на похмуру погоду, настрій у дітей був чудовий і вони не приховували свого захвату. Серед маленьких відвідувачів не залишилося жодного байдужого до вмінь і здібностей чотирилапих. За короткий час діти встигли потоваришувати із хвостатими та зрозуміли, наскільки важлива їх допомога у щоденній роботі міліціонерів.
- Почуття добра та милосердя, вміння цінувати дружбу та відчуття гордості за свою роботу, важливі людські якості, які кожна людина повинна плекати в собі з дитинства. Саме їх і продемонстрували дітям разом із своїми вихованцями правоохоронці, – говорить начальник Кінологічного центру УМВС України в області Ігор Стасюк, – ми упевнені, що дехто з малят, коли подорослішає, захоче стати кінологом.
Наприкінці візиту дошкільнята сфотографувалися із новими друзями, а вже повертаючись додому, на завершення зустрічі, випустили у небо голубів, аби мирним і безпечним було життя усіх людей на землі!

Кіровоград: малятам дозволили потримати у руках маленьких цуценят (фото)

Кіровоград: малятам дозволили потримати у руках маленьких цуценят (фото)

СЗГ УМВС України в
Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool