Кіровоград: магія слова Тетяни Березняк

Квітень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1036 | Коментарі: 0

23 квітня 2014 року в рамках роботи «Літературної вітальні» до Всесвітнього дня книги і авторського права в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася творча зустріч із членом літературного об’єднання «Степ», поетесою Тетяною Григорівною Березняк.

Народилась Тетяна Григорівна 19 липня 1946 року у м. Кіровограді в родині військовослужбовця.
В 1971 році закінчила Харківський державний університет ім. О.М. Горького (нині – Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна).
З 1978 року працювала лікарем в Кіровоградській обласній санепідемстанції.

Писати вірші розпочала ще в шкільні роки, але відлік своєї творчої діяльності веде з весни 1963 року, ставши членом юнацького літературного клубу «Бригантина».
Перші публікації поезій у друкованих виданнях Тетяни Березняк з’являються у сер. ХХ ст., і лише у ХХІ ст. – виходять у світ збірки поезій:
- «Веселье мартовской метели» (2003);
- «Любви прощальный звездопад» (2006);
- «Мной прожит год» (2010);
- «Чаепитие с закатом» (2014).

На творчій зустрічі у виконанні Тетяни Березняк прозвучали вірші із усіх авторських збірок. В творах поетеси відчувається радість життя, вміння радіти кожній дрібниці – в цьому проявляється мудрість і сила автора.
Тетяна Григорівна творчо співпрацює і з акторами Кіровоградського академічного обласного українського музично – драматичного театру ім. М.Кропивницького та Кіровоградської обласної філармонії, а також з місцевими митцями: Феліксом Полонським, Андрієм Надєждіним, Ігорем Смичеком, Володимиром Волоховим. Її твори проілюстровані відомим художником Андрієм Ліпатовим (1960-2010). Збірку віршів «Мной прожит год» (2010) Тетяна Березняк присвятила пам’яті Андрія Ліпатова (1960-2010), проілюструвавши її пейзажами Фелікса Полонського. На обкладинці цього видання – картина Фелікса Михайловича «Туга» - повністю перегукується з віршами Тетяни Березняк.

У 2013 році Тетяна Березняк привітала Кіровоградський обласний художній музей з 20-річчям його створення чудовим віршем «Двадцать лет!:
* * *

Скорей в любимый наш музей,
Ему сегодня только 20!
Спешу поздравить я друзей,
Обнять вас и поцеловаться!

Дарю хранителю искусств,
(Едва ль тебе мы цену знаем) –
Мой фейерверк ярчайших чувств
Как восхищения признанье.

Пусть будет крепок мой союз
С тобою, гордостью державы,
Прекрасный храм великих муз,
В веках пребудешь славен! A V E!
04.01.2013

Творча зустріч із промовистою назвою «Магія слова», яка відбулася в Кіровоградському обласному художньому музеї у Всесвітній день книги та авторського права, пройшла в теплій, доброзичливій та дружній атмосфері духовного єднання, мала численні схвальні відгуки співробітників музею та гостей заходу.

Тетяна Костенко – науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool