Кіровоград: Людям з особливими потребами на допомогу приходить - сучасна бібліотека!

Березень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1322 | Коментарі: 0

Протягом декількох років, бібліотека-філія №8 Кіровоградської МЦБС співпрацює з Комунальним закладом навчально-виховного об’єднання №3 «Спеціальна загальноосвітня школа I-III ступенів-школа-дитячий садок для дітей з вадами слуху» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

Наявність у сучасній бібліотеці Інтернет-пункту надає необмежений доступ до інформаційних ресурсів та свободу спілкування.
Діти, які навчаються у спец.школі, обмежені у повноцінному спілкуванні з людьми поза межами закладу. Оскільки вони проживають у гуртожитку протягом багатьох років, то учні школи стають для них другою сім’єю. По закінченні школи та на канікулах, дітям хочеться і надалі спілкуватися зі своїми друзями, однокласниками та дізнаватися про їх подальше життя та чим вони займаються.
Обмеженість у спілкуванні становить для них певний бар’єр. Існує високий попит на електронне спілкування та значне зацікавлення в соціальних мережах («Вконтакте», «Одноклассники»та ін.), але найбільш популярним є спілкування за допомогою Skype-зв’язку, де діти мають можливість бачити один одного та за допомогою жестів висловити свої почуття та емоції.
Сучасна бібліотека поєднує також рідних людей. Для більшості дітей, які живуть в гуртожитку, мама і тато стають також значно ближчими, тому, що можуть спілкуватися з ними через Skype.
Користувачі бібліотеки – Роман Цимбал та Руслан Григор᾽єв висловили свою думку з приводу бібліотечного Skype-зв’язку: «Skype в бібліотеці існує для того, щоб нам спілкуватися наживо, а не просто вести переписку, що дається нам нелегко! Skype-зв’язок сучасної бібліотеки дає можливість спілкуватися за допомогою жестів. Спілкування – це так здорово!».
А все це стало можливим завдяки перемозі бібліотеки-філії №8 Кіровоградської міської централізованої бібліотечної системи у програмі Бібліоміст. Заклад отримав нову комп’ютерну техніку, ліцензоване програмне забезпечення. Інтернет в бібліотеці безкоштовний не тільки для людей з особливими потребами, а для усіх користувачів. «В рамках програми Бібліоміст ми проводимо проект «Чути тих, хто не чує», - розповідає завідуюча бібліотеки-філії №8 Валентина Кизілова, - надаємо доступ до безмежного світу спілкування для осіб з вадами слуху. Особливо багато користувачів – школярі, які спілкуються з однолітками та батьками за допомогою Skype».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool