Кіровоград: лише за минулий рік через перевищення безпечної швидкості сталося 560 дорожньо-транспортних пригод

Квітень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 731 | Коментарі: 0

Перевищення дозволеної швидкості руху - одне з найпоширеніших порушень правил дорожнього руху.

Яким би обережним та досвідченим водієм ви себе не вважали, при швидкій їзді Вам не уникнути небезпечної ситуації, коли несподівано на дорозі з’являються діти чи водій попереду різко загальмує.
Майже кожен автовласник, вирвавшись на заміський простір, прагне «видавити» зі свого транспортного засобу все, на що спроможні його кінські сили, закриваючи очі на Правила дорожнього руху. Особливо це стосується водіїв, на шляху яких зустрічаються старенькі авто, що ледве пересуваються по дорозі і які так кортить скоріше обігнати. Проте не всі водії транспортних засобів оцінюють ситуацію на дорозі належним чином, намагаючись ще більше пришвидшитись і залишити повільного учасника дорожнього руху далеко позаду.
Не можна не згадати водіїв, які полюбляють швидкісну їзду не тільки за межами міста. На наших дорогах з кожним днем стає все «тісніше», причому переважають швидкісні автомобілі іноземного виробництва. Для керування такими транспортними засобами потрібна неабияка майстерність. Водій повинен безпомилково прогнозувати зміни дорожньої обстановки та адекватно реагувати на них.
Невтішна статистика з дорожньо-транспортних пригод, на жаль, нікого не виховує і не переконує. Лише за минулий 2012 рік через перевищення безпечної швидкості сталося 560 дорожньо-транспортних пригод, 89 з яких – з постраждалими. Механічні пошкодження транспортних засобів – аж ніяк не найжахливіше в подібних ДТП. Набагато страшніше – невинні жертви, люди, загиблі через правопорушення. Так, в минулому році у дорожньо-транспортних пригодах, що сталися через порушення швидкісних режимів, травми отримали 117 осіб, а 25 – загинули.
Шановні водії! Державтоінспекція Кіровоградщини вкотре закликає вас бути уважними за кермом, рухатися з безпечною швидкістю, суворо дотримуватися правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що швидкісна їзда не збільшить Ваші шанси приїхати вчасно. Хіба що значно збільшить ймовірність не дістатися пункту призначення взагалі!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool