Кіровоград: круглий стіл пам’яті В’ячеслава Шкоди

Травень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1110 | Коментарі: 0

30 квітня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбувся круглий стіл, присвячений пам’яті історика, краєзнавця, шевченкознавця, громадського діяча В’ячеслава Шкоди (1929-2011).

1 травня 2014 року В’ячеславу Євгеновичу, нащадку славетного шевченкового роду по сестрі Катерині, виповнилося б 85 років.

Круглий стіл відбувся за ініціативи колективу Кіровоградського обласного художнього музею та за участі знаних краєзнавців та творчої інтелігенції Кіровоградщини, а саме: заслуженого журналіста України, мистецтвознавця Броніслава Куманського, голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Олега Бабенка, головного редактора «Центрально-Українського видавництва» Станіслава Янчукова, завідувача навчально-методичного кабінету українознавства та краєзнавства Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського Лариси Гайди, директора Знам’янського міського краєзнавчого музею Тетяни Кулик, журналістки, громадської діячки, доньки В.Є.Шкоди Яніни Шкоди та ін.
Під час зустрічі присутні згадували цікаві моменти з життя В’ячеслава Євгеновича, ділилися враженнями від особистих зустрічей з ним, переглядали відеофільми та фотокартки.
Було запропоновано відпрацювати проект заходів до відзначення 90-річчя В. Шкоди, в рамках даних заходів створити школу шевченкознавства в пам'ять про В’ячеслава Євгеновича, також порушити клопотання перед Знам’янською міською радою щодо започаткування міської краєзнавчої премії ім. В. Шкоди.
За підсумками засідання круглого столу було ухвалено рішення щодо проведення щорічних зустрічей пам’яті В’ячеслава Шкоди.

Олена Степанок – завідуюча відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool