Кіровоград: котельні міста майже готові до нового опалювального сезону

Серпень 20, 2013 | Новини | Переглядів: 1016 | Коментарі: 0

Підготовку до нового опалювального сезону кіровоградські комунальники виконують у доволі складних умовах.

 Паралельно з ремонтними роботами на теплових станція та інженерних мережах вони активно працюють над впровадженням нових енергозаміщуючих та енергозаощаджуючих технологій.
Надзвичайно важливі завдання в забезпеченні енергетичної безпеки поставлені Президентом України перед місцевими владами. Ключовим з них є скорочення споживання об’ємів природного газу.
На цьому акцентував увагу під час прес – конференції у міській раді заступник міського голови Сергій Поліщук.
Коментуючи хід підготовки міського господарства до роботи в осінньо – зимових умовах, Сергій Поліщук відзначив, що на двох головних підприємствах теплоенергетики обласного центру уже вживаються заходи по забезпеченню виконання президентського завдання щодо зменшення обсягів споживання природного газу шляхом заміни котлів на більш економічні та використання в процесі виробництва теплової енергії сучасних газогенераторних установок.
Загалом котельні міста готові до нового опалювального сезону на 81,4%, підкреслив Сергій Поліщук. Цей показник навіть вищий від середньоукраїнського, який поки тримається на рівні 70%.
Велика увага приділяється підготовці житлового фонду і закладів соціальної сфери до прийому тепла. 1038 багатоповерхівок у Кіровограді із 1437 фактично готові до зими. До 1 вересня, запевнив Сергій Поліщук, всі заклади освіти і дошкільного виховання також отримають паспорти готовності.
Важливим етапом у підготовці приміщень до зими є їхня санація – своєчасний ремонт дахів, під’їздів, вхідних дверей, герметизація швів, заміна скла. Такі заходи дозволють суттєво зменшити теплові втрати в період опалення.
Силами комунальників вже капітально відремонтовано 15 покрівель із 34 запланованих, ще на 168 здійснений поточний ремонт. На 11 будинках загерметизовані стики стінових паналей, у 113 будинках виконані ремонтні роботи в під’їздах, замінено скло на вікнах 117 багатоповерхівок та поставлені нові вхідні двері у 33 під’їздах.
Одночасно комунальні підприємства обласного центру активно працюють над можливістю використання для обігріву своїх приміщень такого виду палива, як тріска. Її у достатній кількості, щоб повністю забезпечити себе, виробляє КП “Трест зеленого господарства” – ще й на продаж залишиться. Цього року у тресті планують встановити такий котел, виготовлений на місцевому підприємстві “Дозавтомати”. Розглядається також можливість альтернативного виду опалення приміщень КП “Міськсвітло”.


Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool