Кіровоград: колектив пологового будинку просить Ларіна захистити заклад від оптимізації

Травень 21, 2016 | Новини | Переглядів: 1152 | Коментарі: 0

Колектив пологового будинку №2 імені Святої Анни, що в Кіровограді, просить народного депутата, екс­очільника області Сергія Ларіна захистити заклад від оптимізації, повідомляє КП.

Працівники пояснюють, оптимізація, яку запланувала влада, знищить заклад, а жителі міста залишаться без належної акушерсько­гінекологічної допомоги.

Більше того, у пологовому нагадують, що нині це єдиний у місті та області заклад, де медичну допомогу надають вагітним та породіллям із відкритою формою туберкульозу та іншими інфекційними захворюваннями.

– Сьогодні департамент охорони здоров’я облдержадміністрації розглядає питання про закриття малопотужних пологових відділень, де кількість пологів на рік не досягає трьохсот. З огляду на це, можливо було б доцільним спрямувати на пологи до нашого закладу жінок із Новгородківського, Компаніївського, Олександрівського та Бобринецького районів, – пропонують працівники пологового будинку імені Святої Анни.

Народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін уже звернувся до мера Кіровограда та секретаря міської ради з проханням зустрітися з колективом пологового будинку №2 і зробити все можливе, аби зберегти заклад.

– Очолюючи Кіровоградщину, я завжди ставив на перше місце розвиток та підтримку медичної галузі. Ми відкрили перинатальний центр, діагностичні центри у районах, придбали обладнання для закладів усіх рівнів… Це були реформи. А що маємо сьогодні?! Просто катастрофічне становище! Під реформуванням теперішня влада подає так звану оптимізацію, а точніше – закриття закладів, – коментує парламентарій.

Ларін зауважує, внаслідок таких «реформ» лікарні фактично залишилися без фінансування, внаслідок чого скорочується кількість ліжкомісць, а людям доводиться­ ще більше платити за медичні послуги.

– Дійшло вже до того, що влада хоче офіційно встановити прейскурант на медичні послуги! А підвищити зарплати і пенсії влада не хоче?! Для багатьох кіровоградців лікування уже перетворилося на розкіш! – наголошує він і додає, що «Опозиційний блок» вимагає гідного бюджетного фінансування для медичної галузі, надання гарантованих законом медпослуг соціально­незахищеним українцям, а також припинення тотального скорочення медичних закладів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool