Кіровоград: Іван Марковський звернувся до представників Вірменської громади!

Квітень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

24 квітня, пригадуючи події 100-літньої давнини, ми вшановуємо пам’ять сотень тисяч вірмен, чиїх доль торкнулися переслідування уряду Османської імперії.

У цей день 1915 року із арештів вірменської інтелігенції у Стамбулі розпочалися масові знищення та депортація вірмен, що проживали на значній частині сучасної території Туреччини й нинішніх її сусідніх країн.
Це був перший у ХХ сторіччі широкомасштабний злочин, спрямований проти народу за етнічною ознакою.
Неоголошена війна Османської імперії у 1915-1923 роках проти вірмен, так само, як і жорстокі дії та політика тоталітарного сталінського режиму, що призвели до Голодомору 1932-1933 років, загибелі мільйонів безневинних українців, - це суворі уроки не тільки для політиків, а й для нас усіх, для сучасних і майбутніх поколінь. Вони вчать поважати один одного, шанувати людське життя, честь і гідність кожного, дотримуватися демократичних цінностей.
Вшановуючи пам’ять загиблих, засуджуючи масові вбивства за расовою та релігійною ознаками, ми висловлюємо співчуття представникам вірменського народу, зокрема тим, що проживають на території Кіровограда, членам Спілки вірмен України в Кіровоградській області, ми розуміємо і розділяємо ваш біль.
Пам’ятаючи минуле, ми робимо все можливе, щоб не допустити подібних трагедій у майбутньому.

З повагою
Секретар міської ради Іван Марковський


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool