Кіровоград: Іван Марковський оприлюднив відкритий лист

Березень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 1568 | Коментарі: 0

Секретар міської ради Іван Марковський оприлюднив на сайті вісника Кіровоградської міської ради “Вечірня газета” відкритий лист учасниці кіровоградського Євромайдану, повідомляє сайт міськради

Останнім часом, йдеться у листі, деякі сайти Кіровоградщини скористувалися, як на мій погляд, не зовсім коректною інформацією, що до моєї особи. Із контексту мого виступу на апаратній нараді вириваються окремі речення і спираючись на них дехто намагається створити з мене образ людини, яка може собі дозволити зневажливо висловлюватися на адресу мешканців нашого міста та учасників Кіровоградського майдану.
Наперед скажу, що з великою повагою ставлюся до всіх людей і маю особливі почуття до тих, хто стояв на майданах по всій території України. Ці люди справжні патріоти, які боролися з бандитським режимом Януковича за демократичну, Європейську Країну.
Переконаний, що жодна людина яка в тій чи інший мірі мала можливість зі мною поспілкуватися не повірить в ту відверту брехню, яка розповсюджується стосовно мене…
Ніколи не вважав і не вважаю, що заміщення тієї чи іншої, виборної, посади залежить від кількості днів проведених претендентом на майдані. Але коли Ви вже спитали, то я задовольню Вашу цікавість і відповім. Хочу, щоб Ви звернули увагу на те, що ніколи не вихвалявся тим, що з першого і до останнього дня був активним учасником Революції Гідності. В тому числі, коли ситуація для майдану була дуже загрозливою, особливо з другої половини грудня 2013 року та першу половину січня 2014 року. У ці дні я безвиїзно знаходився на Майдані. В цей час більшість учасників Євромайдану з Західної України від’їхала на новорічні та Різдвяні свята. Тож кожна людина була надзвичайно важлива Майдану і я залишався там…
Мені довелося стати також учасником подій, які мали місце на вул. Інститутській 18 лютого 2014 року, де відбувалися справжні бойові дії між неозброєними мітингувальниками та підрозділом спеціального призначення «Беркут».
З перших днів займався організацією і доставкою людей, до Київського Євромайдану і повернення їх додому, а також забезпеченням майданівців необхідними теплими речами та провізією. Якраз ці функції були на мене покладені керівництвом партії. Через Київський Майдан пройшли тисячі чесних і самовідданих людей, з якими ми разом стояли на блок-постах, жили в нелюдських умовах, мерзли в люті морози і зверніть увагу, там не йшла мова про посади. Люди повстали проти владного режиму Януковича, щоб повернути собі право обиратись і бути обраними, а не призначатись ким би то не було, силою чи примусом…
Взагалі героїв відзначають не посадами, а шаною від народу, що сьогодні і відбувається в Україні. Без сумніву, відзначать і тих, хто стояв на Кіровоградському Майдані, бо там було багато чесних і патріотичних людей, які боролися за краще майбутнє для себе і прийдешніх поколінь, з таких, думаю, є і Ви.
Що до Вашого прискіпливого стеження за процедурою обрання секретаря Кіровоградської міської ради, то думаю, що Ви погодитеся з тим, що будь які рішення мають прийматися в законний спосіб. А процедура обрання секретаря міської ради чітко приписана у відповідному Законі України. Стосовно ж моєї персоналії, то скажу наступне, будь які дії допустимі при умові знаходження консенсусу і не застосування примусу чи то тиску на будь яку зі сторін. Хіба ж не за законність і справедливість ми стояли на майдані? Тож певна кількість осіб в камуфляжі з держаками від лопат у руках, та молоді люди, можливо, навіть неповнолітні, з марлевими пов’язками на обличчі, просто ніяк не змогли змінити прописану в законі процедуру голосування. Депутати Кіровоградської міської ради голосували, як це і передбачено законом, особисто і таємно. Під жорстким контролем представників Кіровоградського майдану.
Останніми днями ведеться цілеспрямована компанія із моєї дискредитації, що до висловлювання на нараді у міськвиконкомі, з вирваним з контексту словом «принижений». Поясню, що із мого виступу просто були виключені слова, які наочно демонстрували, чому саме я висловив таку емоцію. А саме: «Чому на вшануванні пам’яті Кобзаря не було вчителів кіровоградських шкіл, не було учнів, не було наших письменників, творчої еліти? Сором що їх не запросили. Такого не повинно повторитися в майбутньому»…
Підсумовуючи, зазначу, що я завжди, як людина, громадянин і депутат міської ради ставив інтереси громади пріоритетом своєї діяльності. Тож не дозволяв собі раніше і не дозволю зараз займатись особистими образами і переходити до безпідставних звинувачень. Ніколи не вважав для себе за можливе «тиснути на свідомість» людині, адже зло не можна робити навіть заради добра! Вважаю, що до кожної людини можна і треба підбирати зрозумілі і загальноприйняті в цивілізованому світі підходи.
Стосовно Майдану, як явища, то це Подія, учасником якої я мав честь бути, загальнонаціонального масштабу. І ніхто не може закріпити за собою одноосібне право казати чи діяти від імені Майдану. Адже саме поняття як Майдан передбачає щось колегіальне, а не особисте.

З повагою, Іван Марковський

“Вечірня газета”  фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool