Кіровоград: Інтрев’ю виконуючого обов’язки головного тренера ФК «Зірка» Сергія Лавриненка

Листопад 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1232 | Коментарі: 0

Виїзною нічиєю з «Полтавою» гравці «Зірки» завершили виступи у нинішньому році.

Для наших футболістів від старту чемпіонату ігри складалися не надто вдало. Команда, яка серйозно підсилилася досвідченими гравцями, перед якою були поставлені серйозні задачі, зараз знаходиться в другій половині турнірної таблиці. За останній місяць два керманичі залишили свій пост, клуб розпрощався з 8 гравцями. Про підсумки заключної гри перед зимовим міжсезонням, плани на майбутнє клубній прес-службі розповів виконуючий обов’язки головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко.

- З яким настроєм поверталися з Полтави?
- Не можу сказати, що настрій був піднесений. Задачі, поставлені керівництвом клубу на сезон не виконані, але очко, що ми взяли у грі з «Полтавою» - позитив. Будь-який пункт у турнірній таблиці ще треба здобути. Загалом настрій робочий.
- У грі з «Полтавою» вкотре підвела реалізація моментів…
- Десь може позначилося хвилювання, адже ми їхали на гру з кадровими втратами: пропускали гру декілька гравців, був у нас і психологічний стан далеко не кращий. Зміна тренерів і ті дві поразки, що ми зазнали у домашніх матчах із «Миколаєвом» і алчевською «Сталлю» не могли не позначитися на футболістах. Тому зайва нервозність завадила забити ті м’ячі, що ми мали забивати. Треба було десь холоднокровніше розпорядитися, але це можливо лише за умови впевненості на футбольному полі. Нажаль, у нас її не було.
- Як налаштовували хлопців перед грою, що казали, адже проблема зараз у наших футболістів в першу чергу психологічного характеру?
- Я розумів, що у багатьох гравців вже так званий «чемоданний настрій». Вони давно не були вдома, тому я сказав, що потрібно вийти на останню гру, зробити усе можливе і неможливе, викластися на 200 відсотків. Найкращий показник – коли футболісти заходять після гри у роздягальню, дивляться один одному у вічі і в них немає претензій. Побажав, щоб вони вийшли з хорошою грою, з максимальною самовіддачею провели цей матч.
- Які плани на міжсезоння?
- В основної команди до 15 січня буде відпустка, а кіровоградці розпочнуть підготовку дещо раніше. З 19 грудня плануємо зібрати на тижневий збір місцевих гравців, перспективну молодь з Академії футбольного клубу - «Зірки-2», «Зірки-3», тих потенційних новачків, які можуть поповнити ряди нашої команди. Ми проведемо декілька спарингів, переглянемо гравців. Після Нового року плануємо провести перший збір у Кіровограді. По другому збору зараз питання вирішується. Найімовірніше, це буде Ужгород. Далі будемо дивитися.
- Що плануєте зробити у міжсезоння для виходу з підвалин турнірної таблиці?
- В пергу чергу треба працювати. Провести добре збори, підготуватися якісно функціонально, психологічно. До весни ми повинні за цими показниками «вирости», оскільки чемпіонат буде складним, щільність між командами велика, а кожна ставить перед собою амбітні задачі та цілі і ми не виключення. Знаючи нашого президента Максима Станіславовича Березкіна, він завжди ставить перед нами максимальні задачі. Те, що ми його цього року підвели – будемо сподіватися, що у весняній частині його порадуємо.
- Які позиції потребують підсилення?
- У нас талановита підростаюча молодь, яка заявила про себе вже в нинішньому чемпіонаті. Той же Дмитро Фатєєв, якого нещодавно викликали до молодіжної збірної України, Єгор Кривошей, який додає з кожною грою, Микола Рибалко... Плюс на черзі є ще декілька молодих гравців, вихованців кіровоградського футболу. В той самий час вони можуть прогресувати лише за умови, що в команді є конкурентне середовище і їм є в кого вчитися. Нам потрібен досвідчений центральний захисник, досвідчений гравець в опорній зоні, центральний нападаючий. Ми не так багато забиваємо, нажаль, водночас не багато і пропускаємо, але потрібно забивати більше.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool