Кіровоград: інспектори перевірили культові споруди

Квітень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 989 | Коментарі: 0

Вогонь – стихія некерована і, як правило, не обирає, де розпочатися пожежі. Щоб не допустити трагедії, норми правил пожежної безпеки повинні витримуватись у будь-якому місці, особливо – у громадському.

Саме тому під пильний нагляд пожежних інспекторів області потрапили культові споруди, адже незабаром – найбільше релігійне свято християн Великдень, під час якого у храмах збереться багато вірян.
Чи буде безпечною освята пасок майже у 200 храмах Кіровоградщини, з’ясовували працівники державної інспекції у сфері пожежної та техногенної безпеки під час контрольних перевірок, які проводились напередодні Великодня. Перевірялися не лише православні храми, а й інші культові заклади. Варто зазначити, що такі перевірки дають можливість вчасно виявити та усунути виявлені недоліки.
Нагадаємо, що правилами пожежної безпеки для культових споруд передбачено ряд заходів для запобігання пожеж від відкритого вогню, а саме:
- підсвічники необхідно встановлювати на негорючу поверхню, яка виступає за їх габарити не менше ніж на 50 см;
- стаціонарні підсвічники повинні бути надійно закріплені до підлоги або стіни;
- горючі рідини для лампад і кадильне вугілля повинні зберігатися в закритих металевих ящиках. У одному ящику може зберігатися не більше 5 л горючої рідини.
- розливати легкозаймисті рідини дозволяється лише перед початком служби на відстані не менше 1 м від опалювальних та освітлювальних приладів над металевою посудиною;
- після проведення богослужіння відповідальна особа з числа служителів церкви повинна перевірити, щоб усі свічки і лампади були погашені.
Шановні громадяни! Ви також у змозі зробити свято безпечним – варто тільки поводитись обережно з вогнем і не допускати недбалості.
Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool