Кіровоград: губернатор області відвідав обласний онкологічний диспансер (ФОТО)

Листопад 28, 2013 | Новини | Переглядів: 1744 | Коментарі: 0

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласний онкологічний диспансер.

Кіровоградщина належить до регіонів із складною онкологічною ситуацією, адже рівень захворюваності на злоякісні пухлини в області на 30% перевищує середньоукраїнський показник.
На сьогодні обласний онкологічний диспансер є одним з провідних спеціалізованих медичних центрів у державі, де надається висококваліфікована допомога населенню у діагностиці та лікуванні онкологічних захворювань. У лікарні працюють високофахові спеціалісти, зосереджено найсучасніше діагностичне та медичне обладнання, за допомогою якого проводиться комплексне лікування злоякісних пухлин із застосуванням оперативних втручань, променевої та хіміотерапії.
У супроводі головного лікаря Костянтина Яриніча очільник області оглянув діагностичний центр "МРТ-Еліт" та відділення клінічної лабораторної діагностики обласного онкодиспансеру.
Тут сконцентроване найсучасніше обладнання для виявлення злоякісних пухлин. Зокрема, надсучасний магнітно-резонансний томограф "Airis-2", який дає можливість без опромінення діагностувати злоякісні пухлини головного та спинного мозку, м’яких тканин та органів малого тазу. У розпорядженні медиків також сучасні рентгенівські діагностичні комплекси, мамографи, автоматичні біохімічний та імунохемілюмінісцентний аналізатори та інше медичне обладнання, необхідне для своєчасного виявлення та лікування онкологічних паталогій.
Проте, незважаючи на сучасну техніку, обласному онкоцентру доводиться стикатися з певними проблемами. Як пояснив Костянтин Яриніч, на сьогодні навантаження лише на 1 діючий мамограф становить більше 13,8 тисяч пацієнтів, при тому, що в середньому по Україні цей показник складає більше 2,3 тис. чоловік. Навантаження на один діючий комп’ютерний томограф становить 4,3 тис. (по Україні – 3,1 тис.).
Враховуючи це, Андрій Ніколаєнко наголосив на необхідності на належному рівні забезпечити роботу територіальних діагностичних центрів, що дозволить не лише покращити ситуацію зі своєчасним виявленням захворювань на ранніх стадіях, а також дасть можливість дещо зменшити навантаження на діагностичний центр в обласному онкодиспансері.
– На сьогодні в області діє 26 міських та районних центрів ранньої діагностики, де зосереджено сучасне медичне обладнання, яке дозволяє своєчасно виявляти небезпечні хвороби. Проте, на окремих територіях ще відмічається досить низький рівень використання діагностичного обладнання, адже бракує фахових спеціалістів, які можуть працювати з цією дороговартісною медичною технікою. Це означає, що і профільному управлінню, і владі на місцях необхідно посилити роботу у напрямку підвищення ефективності роботи територіальних діагностичних центрів. Адже мова йде не просто про своєчасне виявлення небезпечних захворювань, а про збереження здоров’я та життя людей. Це пріоритетне завдання, яке поставив перед медичною галуззю та перед владою на місцях Президент, – відзначив голова ОДА.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласний онкологічний диспансер.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласний онкологічний диспансер.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласний онкологічний диспансер.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool