Кіровоград: госпіталізовано трьох школярів , які отруїлися насінням рослини дурман

Вересень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1463 | Коментарі: 0

Прокуратурою Кіровоградської області ініційовано проведення перевірки загальноосвітнього навчального закладу, четверо вихованців якого госпіталізовано до реанімаційного відділення з отруєнням насінням рослини дурман.

Про це повідомила начальник відділу прокуратури області з питань захисту прав і свобод дітей Алла Мороз.
«Вчора до реанімаційного відділення Кіровоградської обласної лікарні госпіталізовано трьох неповнолітніх 13 та 14 років, та ще одного сьогодні, з попереднім діагнозом – отруєння несіннями рослини дурман. Попередньо встановлено, що насіння дурману одна з неповнолітніх нарвала неподалік школи та на перерві перед 7-мим уроком запропонувала своїм друзям їх спробувати», - повідомила начальник відділу.
Окрім того, за словами Алли Мороз, в речах одного з підлітків було виявлено наркотичну речовину.
«Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України, тобто незаконне зберігання наркотичної речовини, проте це попередня правова кваліфікація події. Наразі, в реанімації залишається лише одна дитина, її стан стабільний. Життю нічого не загрожує», - додала вона.
Окрім перевірки навчального закладу, прокуратура надасть належну правову оцінку діям органів системи профілактики та безпосередньо батьків.
«В ході наглядової перевірки та безпосередньо досудового розслідування буде вивчено повноту дій адміністрації закладу, вчителів та органів системи профілактики. Головні питання, чому рослину було знищено лише після трагічного випадку, а не до початку навчального року та чому діти непомітно вжили отруйні зерна безпосередньо у навчальному закладі. Крім того, досліджуватиметься, звідки у речах дітей виявився наркотичний засіб та яким чином він потрапив до школи», - зазначила Алла Вікторівна.
«За нагоди звертаюсь до батьків, які виховують підлітків, з проханням проводити з дітьми роз’яснювальні бесіди. Рослина дурману не заборонена, як наркотичний засіб, проте її вживання може призвести до серйозних наслідків для дитячого організму та навіть до летального результату», - наголосила начальник відділу.
Хід перевірки взято на контроль керівництвом прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool