Кіровоград: голова ОДА обурений випадками, коли працівники сиротинців навмисне гальмують процес усиновлення своїх вихованців

Липень 09, 2013 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

Провідною темою нинішнього тижня керівник області Андрій Ніколаєнко визначив аналіз роботи органів влади щодо створення на територіях мережі закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах

Почали – із апаратної наради. Разом із визначеними Президентом України у цьому напрямку завданнями прокоментував голова облдержадміністрації і дотичні до цієї теми питання

Показовим серед закладів такого плану на регіональному рівні можна вважати Кіровоградський центр матері і дитини. З цим згоден і керівник області. Проте Андрій Ніколаєнко наголосив, що з огляду на президентські вимоги, роботу зі створення мережі закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які опинилися у складних життєвих обставинах, необхідно переглядати і посилювати на усіх рівнях в області, як це відбувається в державі. Андрій Ніколаєнко зазначив, що в державі уже діють 16 соціальних центрів матері та дитини. На черзі відкриття іще з півдесятка таких центрів. Тому й Кіровоградщина не повинна пасти задніх у цьому плані, - переконаний очільник області, - заклади подібного профілю необхідно облаштовувати і в районах та інших містах, а не лише в обласному центрі.
Що стосується центрів денного перебування для дітей-інвалідів, тут також є над чим працювати. Зокрема, необхідно працювати над розвитком кіровоградського центру, і також створювати відповідні на місцях – наголошує Андрій Ніколаєнко. В Україні таких центрів функціонує вже більше двох сотень, де соціальну реабілітацію за рік проходе 19,8 тис. дітей-інвалідів.
- Денний догляд дітей-інвалідів повинен включати як надання реабілітаційний послуг таким дітям, так і їх харчування та відпочинок протягом усього робочого дня, тобто аналогічно системі перебування дитини у дитячому дошкільному закладі, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.
Обурений голова ОДА і випадками, коли працівники сиротинців навмисне гальмують процес усиновлення своїх вихованців, бо ж це може зашкодити закладу, а про інтереси дітей думають в останню чергу. Займатися такими випадками повинна прокуратура - переконаний керівник області.
Окремо згадав Андрій Ніколаєнко про резонансний випадок у Шостаківській школі-інтернаті. Дівчинці, яка опинилася у центрі конфлікту, взагалі не місце у подібній школі – до 10 класу вона навчалася у Знам'янці, а потім її несподівано перевели до закладу зі спеціальним статусом, у Шостаківську школу-інтернат. Її подальша доля не залишиться без уваги влади. Більше того, подібними випадками займатиметься спеціальна робоча група ОДА, керуватиме роботою якої профільний заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух, - про це заявив Андрій Ніколаєнко під час брифінгу.
Велику роль і для дітей, і для дорослих людей, які опинилися у складних життєвих обставинах, відіграють соціальні працівники. Особливості їхньої роботи, зокрема, вимоги до цієї роботи також прокоментував голова облдержадміністрації.
- Держава не просто найняла велику кількість людей на посади соціальних працівників, аби забезпечити їх роботою. Показники їхньої роботи за реальними справами, а не звітами. І вони також мають бути підконтрольні, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool