Кіровоград: фотовиставка Олександра Глядєлова «Жінка - Життя» (фото)

Березень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 1142 | Коментарі: 0

4 березня 2013 року у Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки українського фотографа-документаліста Олександра Глядєлова «+Жінка = Життя». Виставка буде відкрита для відвідування до 18 березня 2013 року включно.

Ініціаторами відкриття виставки в м. Кіровограді є Всеукраїнська благодійна організація «Позитивні жінки», Кіровоградська обласна благодійна організація «Відкрите серце» та Кіровоградське обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».
ВБО «Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ», у співпраці з відомим українським фотографом-документалістом Олександром Глядєловим, презентує роботи, присвячені ВІЛ-позитивним жінкам-лідерам, які роблять вагомий внесок у подолання епідемії ВІЛ в Україні.
Сьогодні, коли у статистиці по ВІЛ кількість жінок переважає кількість чоловіків, а статевий шлях передачі переважає над ін’єкційним, ми повинні говорити про вразливість жінки. І не тільки фізіологічну, а й психологічну. Бо жінка – це ще й мати, яка хвилюється за те, як її діагноз вплине на життя її дитини. Жінка – це дружина, яка повинна підтримувати свого чоловіка, хоча сама нерідко залишається без підтримки. Всі ці страхи вирішили побороти 22 жінки – учасниці виставкового проекту, які на власних прикладах переконалися, що таке життя з ВІЛ – і відкрили свої обличчя перед об’єктивом фотокамери.
Олександр Глядєлов, фотограф: «Пояснюючи іншим, я продовжую дивуватися сам можливості фотографії зберігати та повертати час і почуття. І зараз, відбираючи фотографії для цієї невеликої виставки, я знову відчув багато емоцій з минулої весни, коли проходили зйомки. Та знову вдячний жінкам, які тепер присутні і на моїх фотографіях, за їх душевну теплоту, відкритість і сміливість».
Авторка ідеї, Аліна Ярославська зазначає: «ВІЛ-позитивна жінка - не означає інша. Вона така, як мільйони жінок на планеті, і водночас індивідуальна, як кожна з нас. Це жінка, яка кохає, яка відчуває біль, яка виховує дітей, яка працює поруч з вами. Вона вміє радіти життю, відпочивати, дружити, сподіватися, мріяти. Саме для того, щоб це показати, народилася ідея фотопроекту «+Жінка = Життя». Ми зробили це для того, щоб показати, що настав час позбуватися нав’язаних міфів про ВІЛ/СНІД. Особисто для мене цей фотопроект асоціюється зі словом «свобода». Свобода відкрито говорити про себе».
У відкритті виставки взяли участь:
- голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства, головний лікар Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру Костянтин Яриніч;
- заступник головного лікаря Центральної міської лікарні Оксана Кабанчук;
- керівник відділу по зв’язках із громадськістю та пресою ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», учасниця виставкового фотопроекту Ганна Константинова (м. Київ);
- голова правління Кіровоградського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Олександр Александров;
- голова правління Кіровоградської БО «Відкрите серце», співавтор проекту, ініціатор відкриття виставки в м. Кіровограді Аліна Ярославська;
- віце-президент Українського Національного комітету Міжнародної Ради Музеїв (ІКОМ України), директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко;
- фотограф-документаліст Олександр Глядєлов (м. Київ).

Під час відкриття виставки відвідувачі музею переглянули відеопрезентацію нового фото проекту Олександра Глядєлова «lethargia».

Кіровоград: фотовиставка Олександра Глядєлова «+Жінка = Життя» (фото)

Кіровоград: фотовиставка Олександра Глядєлова «+Жінка = Життя» (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool