Кіровоград: Експозиція до Всесвітнього дня снігу

Січень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1281 | Коментарі: 0

17 січня 2014 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до Всесвітнього дня снігу та Міжнародного дня зимових видів спорту.

У 2012 році в світі з'явилася ще одна гарна традиція. Починаючи з зими 2012 року, в третю неділю січня, з ініціативи Міжнародної федерації лижного спорту (FIS) відзначається нове свято — Всесвітній день снігу (World Snow Day). Інша його назва — Міжнародний день зимових видів спорту.
Мета свята — підвищити інтерес до зимових видів спорту та залучити молодь до активного й здорового способу життя. За задумом FIS, в цей день повинні проходити «сніжні фестивалі», під час яких діти та дорослі зможуть взяти участь у змаганнях на ковзанах, лижах або сноубордах. Як говорять самі організатори: «цей день дасть всім можливість насолодитися снігом, познайомитися з кимось і зануритися в світле майбутнє зимових видів спорту, які будуть сприйматися не тільки як змагання, але і як розвага». Організація цього свята стала другим кроком в реалізації програми FIS «Виведемо дітей на сніг!» (Bring Children to the Snow). Дата проведення Дня снігу обрана невипадково: в кінці січня, коли закінчується сезон різдвяних і новорічних канікул, важливо привернути увагу всіх людей до гірськолижних курортів. До речі, гасло Всесвітнього дня снігу – «Досліджувати, насолоджуватися, здобувати досвід» (explore, enjoy, experience).
Якщо в перший рік проведення свята участь у ньому взяли понад 20 країн світу, серед яких США, Канада, Австралія, Швейцарія, Фінляндія, Німеччина, Великобританія, Норвегія, Польща, Туреччина, Казахстан, Україна та інші, то цього року готовність підтримати міжнародний фестиваль висловили вже близько 40 держав. Що цікаво, в їх числі не тільки традиційні «гірськолижні» країни як Швейцарія, Фінляндія чи Норвегія, а й менш відомі - Угорщина, Японія, Естонія і навіть Пакистан.
В Україні з задоволенням підтримали ідею цього свята. На карпатських гірськолижних курортах проводять фестивалі снігу, різноманітні заходи, майстер-класи, конкурси, вікторини, які популяризують зимові види спорту. В цей день розваг та веселощів вистачає усім!

Кіровоградський обласний художній музей приєднується до відзначення Всесвітнього дня снігу. Центральне місце в експозиції займає робота художниці О.П.Сльоти «На центральному стадіоні», яка пропагує здоровий спосіб життя, зокрема катання на ковзанах. Хоча робота виконана в дусі соцреалізму, але навіює щемливі спогади про безтурботне дитинство та юність.
Доповнюють експозицію лірично-замріяні, по-справжньому «зимові» пейзажі відомих художників, уродженців нашого краю - П.Д.Покаржевського «Взимку в Загор’ї», О.Ф.Фойницького «Перший сніг», Ю.Б.Вінтенка «Зимовий день», А.О.Горбенка «Ранок. Седнів» та В.С. Колесніченка «Яблука на снігу». Отже, запрошуємо відвідувачів зануритися у чарівний світ зимової краси, хоча би на полотнах помилуватися пухнастим, білим снігом та відчути атмосферу зимових свят.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник
відділу науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool