Кіровоград: експозиція до Всесвітнього дня молока

Червень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 787 | Коментарі: 0

31 травня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито експозицію «Пейте, дети, молоко – будете здоровы!» до Всесвітнього дня молока.

1 червня 2013 року вперше в Україні відзначили День молока. Це свято приурочене до Міжнародного дня захисту дітей, адже діти найбільше потребують правильного, збалансованого харчування молочними продуктами.
Молоко та молочні продукти — обов’язкові складові здорового харчування і здорового образа життя. У молоці є майже всі життєво необхідні елементи та вітаміни, які потрібні для розвитку дитини, для роботи всього організму. У світі немає такої національної кухні, яка б не використовувала молоко та молочні продукти.
Щоб підтримати давні традиції споживання молока та сприяти популяризації здорового способу життя, продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй, у 2001 році ввела святкування Всесвітнього дня молока. В наступні 10 років до святкування приєднались 40 країн світу.
У 2013 році цей день відзначили і в Україні. В нашій столиці, в Києві, 1 червня проведено розважальний фестиваль до Всесвітнього дня молока та Міжнародного дня захисту дітей. Дітвора прийняла участь в конкурсах, розвагах, у ярмарці-дегустації молока та молочних продуктів, спортивних іграх, в різноманітних майстер-класах. Девіз цього фестивалю «Пийте, діти, молоко –станете здорові!»
Експозиція нашого музею представляє картини, які висвітлюють тему молока, отримання і споживання молочних продуктів. Це твір художника Воробйова І.О. «Натюрморт. Молоко» (1978р.), роботи художників-земляків Покаржевського П. Д. «Телятниця» (1934р.). та Логвинюка О.С.
«Влітку на фермі» (1985р.).


Ольга Шаповал - зберігач фондів І категорії
Кіровоградського обласного
художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool