Кіровоград: «Духовність українства ХХІ століття».

Квітень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 943 | Коментарі: 0

У Кіровограді проходить ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Духовність українства ХХІ століття».

Кіровоградський інститут розвитку людини «Україна» є базовим майданчиком подібних науково-просвітницьких форумів.
Виховання духовності молодого покоління на засадах всебічного вивчення історії, і християнства зокрема, є стратегічним питання розвитку суспільства.
На цьому наголосив радник голови обласної державної адміністрації Микола Гарба під час ХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Духовність українства ХХІ століття». «Духовність українського суспільства на сучасному етапі вимагає комплексного вирішення питань, в центрі яких стоїть необхідність реалізації морально-етичних цінностей особистості, зважаючи на особливості національного світогляду. Центральне місце серед непорушних тисячолітніх надбань України посідають християнські цінності, навколо яких формувалася українська нація, культура, суспільне життя. Християнство, як суспільне віровчення, релігія, завжди була домінуючою. Зараз на території Кіровоградщини діє 676 релігійних громад 33 конфесій, напрямків та течій, з яких християн – близько шестисот громад. А це – православні, старообрядці, римо-католики, греко-католики, протестанти, євангельські християни-баптисти та інші. За роки незалежності релігійним громадам передано 59 культових спору, стільки ж зараз будується, левова частка яких є християнськими. Більшість українців традиційно сповідують християнство. Тож не випадково Президент України наголошує на необхідності відзначення цьогоріч 1025-ї річниці хрещення Русі на найвищому рівні» - зазначив Микола Гарба. Відповідне розпорядження про відзначення цієї знакової події уже підписане головою облдержадміністрації. Документом передбачено проведення урочистих заходів, зустрічі керівництва області із духовенством християнських конфесій, проведення науково-практичних конференцій, виставок фестивалю духовного співу «Молюсь за тебе, Україно».


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool