Кіровоград: до Всеукраїнського Дня дошкілля! (ФОТО)

Жовтень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1316 | Коментарі: 0

27 вересня 2012 року у Всеукраїнський День дошкілля в Кіровоградському обласному художньому музеї лунала велика кількість щирих дитячих голосів.

В музей завітали вихованці Кіровоградських дошкільних закладів № 4, № 21, № 37, № 60, № 73 на програму «В гостях у музеї».
З перших кроків дошкільнята поринули у казковий світ мистецтва, у виставковому залі, де представлена виставка «Щедра українська земля», вони мали можливість переглянути натюрморти, на яких зображено городину: овочі та фрукти, дізнатися про те, що ці продукти не лише добре смакують, а й те, що з них можливо виготовляти кліше для створення малюнків. Набуті пізнавально - теоретичні знання підкріплювалися практичними навичками. Діти із задоволенням використовували кліше квіточки та листочка, вирізаних із моркви та картоплі, занурювали їх у гуаш та створювали фантастичні авторські натюрморти. Оскільки, в експозиції можна було побачити і багато осінніх квітів, кожен маленький відвідувач мав нагоду виготовити паперову аплікацію «Квіточка».
В експозиційному залі «Художники – земляки» дітлахи долучилися до складання пазлів на мистецьку тематику.
Також в рамках святкової програми діти прийняли участь у іграх та вікторинах, і на завершення переглянули мультиплікаційні фільми: «Як козаки куліш варили» (1967), «Як козаки наречених визволяли» (1973), «Як козаки на весіллі гуляли» (1984) — із серії мультиплікаційних фільмів, знятих в УРСР на українській студії «Київнаукфільм», автор сценарист і режисер Володимир Дахно.
Кожен маленький відвідувач, на згадку про перебування у музеї, отримав створений власноруч даруночок.

Кіровоград: до Всеукраїнського Дня дошкілля! (ФОТО)

Кіровоград: до Всеукраїнського Дня дошкілля! (ФОТО)

 

Олена Степанок - завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool