Кіровоград: до уваги всіх суб'єктів господарювання

Грудень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 0

В зв’язку із численними зверненнями до Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України суб’єктів господарювання з метою отримання довідок про те, чи займають суб’єкти господарювання монопольне становище на певному ринку, повідомляємо наступне.

Згідно зі статтею 3 Закону України “Про Антимонопольний комітет України” основним завданням Комітету є участь у формуванні та реалізації конкурентної політики, зокрема, в частині здійснення контролю щодо створення конкурентного середовища та захисту конкуренції у сфері державних закупівель.
Відповідно до статей 1 та 8 Закону України “Про здійснення державних закупівель” Антимонопольний комітет України є органом оскарження, який з метою неупередженого та ефективного захисту прав і законних інтересів осіб, пов’язаних із участю у процедурах державної закупівлі, розглядає скарги про порушення законодавства у сфері державних закупівель.
Відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень державних органів у сферах природних монополій та у галузі зв’язку” частину другу статті 5 Закону України “Про природні монополії” викладено в наступній редакції: зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово – комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій, - національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Зазначена норма набрала чинності з 8 січня 2013 року.
Отже, надання висновків або довідок щодо становища суб’єкта господарювання для здійснення державних закупівель не відноситься до повноважень Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень.
Разом з тим, територіальне відділення Комітету повідомляє, що на сайті www.amc.gov.ua зазначений Перелік суб’єктів природних монополій Кіровоградської області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool