Кіровоград: до уваги підприємців області

Квітень 01, 2014 | Новини | Переглядів: 1152 | Коментарі: 0

Оновлено форми торгових патентів

Міністерством доходів і зборів України затверджено нові форми торгових патентів, Порядок їх заповнення та форму заявки на їх придбання.
Зокрема, порівняно зі „старими” нормами:
- до форм торгових патентів внесено незначні поправки;
- форма заявки доповнена приміткою, яка уточнює поняття „торгова діяльність” (оптова чи роздрібна торгівля, торговельно-виробнича сфера (ресторанне господарство), торгівля нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом, виїзна торгівля);
- з Порядку виключено вимогу до бланків торгових патентів як документів суворого обліку, які мають відповідний ступінь захисту та зберігаються й обліковуються в органах Міндоходів у порядку, встановленому для типових форм первинного обліку бланків суворої звітності. Крім того, встановлено, що в разі відсутності керівника органу доходів і зборів відповідні записи до торгового патенту щодо зміни місцезнаходження тепер може завірити його заступник.
Зазначені норми передбачені наказом Міндоходів від 30.12.2013 №867 та набули чинності 21 березня цього року.

Сплачуєте іпотеку за житло – поверніть собі частину процентів

Платник податку – резидент має право включити до податкової знижки частину суми процентів за користування іпотечним житловим кредитом, наданим позичальнику в національній або іноземній валютах та фактично сплачених протягом минулого року.
Таке право виникає в разі якщо за рахунок іпотечного житлового кредиту будується чи купується житловий будинок (квартира, кімната), визначений платником податку як основне місце його проживання, зокрема згідно з позначкою в паспорті про реєстрацію.
Крім того, фізична особа – резидент має право включити до податкової знижки суми витрат, які пов’язані із сплатою видатків на будівництво або придбання доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.
Згідно із Податковим кодексом України, право на включення до податкової знижки суми, розрахованої відповідно до ст. 175, надається платнику податку за одним іпотечним кредитом протягом 10 послідовних календарних років починаючи з року, в якому:
об’єкт житлової іпотеки придбавається;
збудований об’єкт житлової іпотеки переходить у власність платника податку та починає використовуватися як основне місце проживання.
Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку за користування іпотечним житловим кредитом з метою нарахування податкової знижки регулюється ст. 175 ПКУ.

Завчасно повідомте орган доходів і зборів про відсутність скидів забруднюючих речовин

Платник екологічного податку, який не планує з початку звітного року здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів, повинен повідомити про це відповідний орган доходів і зборів за місцем розташування джерел забруднення. Крім цього, такий платник складає заяву у довільній формі про відсутність у нього у звітному році об’єкта обчислення екологічного податку.
Оскільки базовий податковий (звітний) період щодо екологічного податку дорівнює календарному кварталу, граничним терміном подання повідомлення та складання заяви про відсутність у нього об’єкта обчислення екологічного податку є 12 травня 2014 року.
Нагадуємо, порядок подання податкової звітності та сплати екологічного податку регламентовано розділом VIII Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool