Кіровоград: до уваги любителів зимової рибалки! (фото)

Січень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 1205 | Коментарі: 0

   З приходом зими та морозів водойми області поступово вкриваються шаром криги. Це в свою чергу створює ідеальні умови для любителів підльодного лову риби.

 А зимова риболовля особливо приваблива. Адже без човна, просто по льоду, можна дістатися на водоймі до будь-якого зручного місця. І це дуже приваблює людей. Та не слід забувати про небезпеку. Безпечним вважається прозорий лід синюватого або зеленуватого відтінку при температурі повітря нижче 0°С. Щоб витримати вагу однієї людини, він повинен бути товщиною не менше 7 см, а декількох – 15 см. Виходити на водоймища вкрай небезпечно, якщо лід має білий чи сірий колір або на вулиці встановилася плюсова температура. Особливо в тих місцях, де б'ють джерела, швидка течія або струмок впадає у річку, поблизу кущів, очерету, під товстим прошарком снігу. Візьміть із собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Ні в якому разі не перевіряйте лід ударом ноги. Вкрай небезпечно переходити замерзлу водойму у нічний час.
Запам'ятайте, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил поводження:
- не пробивайте близько одна від одної багато лунок;
- не збирайтеся великими групами на одному місці;
- не пробивайте лунки на переправах;
- не ловіть рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега, яке б клювання там не було;
- завжди майте під рукою міцну мотузку 12-15 м із петлею на одному кінці та вантажем вагою 400-500 г на другому;
- тримайте поруч із лункою дошку або велику гілку.
Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області наголошує на необхідності суворого дотримання правил поведінки на льоду. На вигляд мирна стихія може обернутися для людини непоправним лихом. Шлях, скорочений через річку, або декілька спійманих рибин ніколи не замінять вам здоров’я та життя. Бережіть себе!

зимняя рыбалка в кировограде


Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool