Кіровоград: до різних термінів ув'язнення засуджено двох іноземців

Травень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 788 | Коментарі: 0

Набув чинності вирок Ленінського районного суду Кіровограда стосовно двох іноземців, які організували незаконне переправлення трьох громадян Сирії та палестинця. Нелегальні мігранти прямували з території Росії до країн Західної Європи, обравши в якості транзитної території Україну.

З’ясовано, що організаторами оборудки були двоє вихідців з Палестини, один з яких постійно мешкає у Кіровограді.
У серпні 2012 року він особисто супроводжував іноземців з Кіровограда до міжнародного аеропорту «Бориспіль». Для нелегалів були підготовлені підроблені паспорти громадян Латвії та Естонії.
Співробітники СБУ спільно з Державною прикордонною службою України затримали трьох іноземців, коли вони пред’явили для прикордонного контролю сфальшовані паспорти. Разом з нелегалами було затримано і одного з організаторів, який їх супроводжував та на відстані контролював перетин кордону.
За декілька днів у Кіровограді на орендованій квартирі оперативники затримали і другого організатора протиправної оборудки. Під час огляду помешкання правоохоронці виявили ще одного нелегала - громадянина Палестини, якого зловмисники також планували переправити за підробленими документами до Євросоюзу.
Слідчим відділом УСБУ в Кіровоградській області стосовно обох організаторів було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
Рішенням суду одного зі зловмисників засуджено до двох років позбавлення волі іншому призначено один рік ув’язнення.

Прес-центр СБ України
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool