Кіровоград: до початкової школи піде на 400 дітлахів більше, ніж торік

Серпень 25, 2015 | Новини | Переглядів: 992 | Коментарі: 0

25 серпня 2015 року відбулася планова прес-конференція начальника управління освіти Лариси Костенко. На прес-конференції йшла мова про підготовку закладів освіти до навчального року.

Лариса Костенко зазначила, що у закладах освіти міста Кіровограда вже підписані акти готовності приміщень до нового навчального року.

Також, за словами начальника управління, в цьому році до початкової школи піде на 400 дітлахів більше, ніж торік. Загалом, існуюча впродовж кількох останніх років динаміка народжуваності у Кіровограді (2614 малюків торік) дозволяє прогнозувати збільшення кількості груп у дошкільних навчальних закладах — наразі 396 груп ДНЗ міста охоплюють 10500 діток.

Великим здобутком міської влади є те, що за останні роки стабільно працюють всі дошкільні заклади, жоден не закрився, навпаки, в мікрорайонах, у яких відсутні дошкільні заклади, були відкриті групи для дітей дошкільного віку на базі НВО.Для прогнозування мережі дошкільних закладів відповідно до освітніх запитів населення та створення умов для здобуття громадянами дошкільної освіти щороку здійснюється облік дітей дошкільного віку від народження до 6 років, що проживають на закріпленій території.

Лариса Костенко зазначила, що 5 випускників цьогоріч отримали по 200 балів за ЗНО з математики. Це – вихованці гімназії імені Шевченка, гімназії нових технологій, гімназії №9. Їхніх викладачів нагородять відзнаками управління на учительській конференцї 27 серпня.

У наступному році діятиме новий порядок складання ЗНО. Тести з української та англійської будуть обов’язковими, з математики та історії – на вибір. У зв’язку із цим у навчальних закладах міста проводитимуться додаткові курси з підготовки до ЗНО з англійської мови, нині управління створює відеоуроки, які школярі зможуть використовувати при підготовці до ЗНО.

джерело. фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool