Кіровоград: до музею рятувальників завітали барвінчата

Серпень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 1093 | Коментарі: 0

Рятувальники Управління ДСНС у Кіровоградській області завжди цікавляться життям дитячого будинку «Барвінок», що у Кіровограді. Спільно з педагогами проводять заходи та акції, спрямовані на те, щоб приділити діткам увагу та ближче познайомити їх з професією рятувальника і навчити правилам безпечної поведінки.

Екскурсія до пожежно-технічної виставки-музею Управління – захід, від якого у дітей залишаться не лише спогади, а й маса нових знань. Тож, 13 серпня до музею завітали барвінчата, серед них були як зовсім маленькі, так і старшокласники. У залі історії діти з інтересом спостерігали за діорамою, що розповідає про пожежу Єлисаветграда 1834 року, що стала справжнім стихійним лихом для мешканців міста. Детальніше діти дізналися і про назви спеціальностей першого пожежного обозу міста та побачили його мініатюрну копію. З прогресом у пожежно-рятувальній справі маленькі гості музею змогли познайомитися у залі служби – тут знаходяться різноманітні види обладнання для гасіння пожеж, справжній бойовий одяг рятувальників та моделі пожежно-рятувальних автомобілів, починаючи з 20-х років і до наших днів. Гасло «Пожежу краще попередити, ніж загасити» характеризує зал профілактики, у якому діорами про найпоширеніші причини вогневих випадків у квартирі та речові докази з пожеж продемонстрували дітям до чого може призвести недбале ставлення людини до власної безпеки.
Спілкування з учнями «Барвінка» було інтерактивним – діти давали змістовні відповіді на запитання екскурсовода та розповідали що вже знають самі. Отримали діти і нові брошури «Що варто знати юнацтву у непростий час», у яких даються практичні рекомендації про дії у екстремальних умовах. Підсумовуючи враження педагогів та дітей вдячність начальнику Управління ДСНС генерал-майору служби цивільного захисту Віктору Федорчаку за організацію цікавої екскурсії та діяльнсіть музею висловила заступник директора дитячого будинку «Барвінок» з навчально-виховної роботи Валентина Коряк. У відповідь рятувальники запросили діток відвідати музей знову, адже тут на них завжди чекають.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool