Кіровоград: директор комбінату незаконно демонтував майже чотири тисячі тонн устаткування виробничих цехів

Серпень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 980 | Коментарі: 1

Прокуратурою Кіровоградської області завершено досудове розслідування кримінального провадження за обвинуваченням керуючого санацією та директора комбінату у розкраданні обладнання підприємства на суму 10,6 млн. грн.

«Слідчі прокуратури встановили, що керуючий санацією та директор комбінату незаконно демонтували майже чотири тисячі тонн устаткування виробничих цехів, - розповідає заступник прокурора Кіровоградської області Євген Здоренко. - Демонтаж обладнання здійснювався за допомогою найманих працівників, а в подальшому його реалізували під виглядом металобрухту чорних металів».
За словами заступника прокурора такий вид нетрудової діяльності допоміг учасникам розкрадання збагатитися на 10,6 млн. грн. Кошти були розподіленні між ними згідно з попередньої домовленості та використані кожним з них на власний розсуд. В ході досудового розслідування прокуратурою були застосовані усі наданні законом повноваження до відшкодування завданих державі збитків.
«Під час розслідування нами було заявлено судовий позов до підозрюваних на вказану суму, - продовжує Євген Вікторович, - та накладено арешт на їх особисте майно».
Наразі, обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано на розгляд суду. Прокуратурою дії учасників організованої злочинної групи кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України, тобто як розтрата майна в особливо великих розмірах та зловживання службовим становищем.
Відносно обох підозрюваних обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool