Кіровоград: Державтоінспекція нагадує правила дорожнього етикету

Жовтень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Ситуація з завантаженістю наших доріг стає вкрай гострою.

З кожним днем на дорогах області транспортних засобів стає все більше, проте часто керують цими транспортними засобами водії малодосвідчені та нахабні, культура водіння яких залишає бажати кращого. Аби уникнути небезпечних ситуацій на дорогах та допомогти іншим, Державтоінспекція Кіровоградської області закликає виконувати елементарні правила дорожнього етикету.
Дотримуйтеся Правил дорожнього руху. Якщо ви сам дотримуєтеся Правил, то маєте право розраховувати на те, що й інші водії їх дотримуватимуться. Якщо ви потрапили у неприємну ситуацію на дорозі, навіть рухаючись за Правилами, то відповідати за неї, а також платити за відновлення розбитих автомобілів і зламаних кінцівок будете не ви.
Завжди поступайтеся дорогою «швидкій допомозі» та пожежним машинам. Іноді хвилинна затримка лікарів або пожежників може коштувати комусь життя. Уявіть на хвилину, що «швидка» поспішає до ваших рідних та близьких.
Поступайтеся дорогою міліцейським машинам з увімкненими сиренами та маячками. Вони теж часто поспішають у справах. Поступайтеся дорогою маршрутним автобусам і тролейбусам. Їхнім водіям доводиться стежити не тільки за дорогою, але й за тим, що відбувається в салоні, тому не варто створювати їм додаткові труднощі. Поступайтеся дорогою тим, хто потратив через якусь дрібницю, недосвідченість або навіть через власне нахабство у небезпечну ситуацію, наприклад, зупинився поперек дороги або застряг на перехресті. Що швидше водій-невдаха вийде з цієї ситуації, то легше буде решті автомобілістів.
Якщо ви бачите, як у годину-пік одна з машин марно намагається від’їхати від тротуару або виїхати з провулку на забиту транспортом вулицю, пригальмуйте, мигніть фарами або жестом запропонуйте водію проїхати.
У місті весь час контролюйте становище довкола своєї машини. Потрібно навчитися користуватися дзеркалами заднього виду. Стежте за тим, хто їде позаду, особливо на світлофорах. Пам’ятайте, що у будь-якої машини є «мертві зони», які не є видимими у дзеркала. Навчіться контролювати їх.
У темний час доби правильно користуйтеся дальнім світлом. Наближаючись до зустрічної машини, необхідно перемикати дальнє світло на ближнє. Це ж потрібно робити, наздоганяючи попутну машину на нічній дорозі.
Якщо ви бачите на дорозі автомобіль, яки щоразу переміщується з ряду в ряд, який вискакує на зустрічну смугу, миготить фарами, гуде клаксоном, мстиво підрізає тих, хто його нібито не пропустив, значить у ньому за кермом сидить самовпевнений нахабний водій, який не звертає уваги ні на знаки, ні на інших учасників дорожнього руху. Тримайтеся подалі від такого автомобіля, ціліші будете.
Державтоінспекція Кіровоградщини закликає усіх учасників дорожнього руху дотримуватися елементарних правил етикету на дорозі. Залишайтеся людьми у будь-якій ситуації!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool