Кіровоград: День викладача і майстра виробничого навчання

Травень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1248 | Коментарі: 0

У навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області пройшов День викладача і
майстра виробничого навчання

Одним з найважливіших завдань держави сьогодні є навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. Аби забезпечити високий рівень виконання цього завдання, фахівці навчально-методичного центру постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня, удосконаленням педагогічної майстерності шляхом самоосвіти, взаємовідвідування занять, участі у інструктивно-методичних нарадах, конкурсах професійної майстерності та інших заходах, спрямованих на підвищення творчої активності працівників, розкриття їх потенціалу, розширення знань та закріплення умінь і навчок задля підвищення ефективності навчальної діяльності закладу в цілому. Особливе місце у системі заходів з удосконалення професійної майстерності посідають Дні викладача і майстра виробничого навчання, які проводяться двічі на рік. Для їх проведення обираються найбільш актуальні, проблемні питання організації навчальної діяльності Центру. Саме такий захід 12 травня цього року було проведено на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області.
Відповідно до плану в рамках Дня професійної майстерності закріпленим за Центром психологом Управління ДСНС України в області здійснено вивчення соціально-психологічного клімату в колективі та проведено заняття з етики і культури службової поведінки, у ході якого були надані практичні поради з основ ділового спілкування та розкриті деякі секрети ефективної комунікації.
Наступним етапом заходу було проведення тренінгу з правил надання першої невідкладної допомоги із залученням фахівців медичної служби Управління. Під час заняття працівники Центру відпрацьовували навички зупинки різних видів кровотечі в результаті травмування, накладання пов’язок з фіксацією кінцівок у разі переломів та проведення реанімаційних дій (штучного дихання та непрямого масажу серця).
Після цього на учасників заходу чекав тренінг на тему: «Сучасні прилади радіаційної, хімічної розвідки, дозиметричного контролю, засоби індивідуального захисту та правила користування ними». Для його проведення були запрошені фахівці аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС в області, які продемонстрували загалу прилади, спорядження, спеціальний захисний одяг рятувальників, що є на озброєнні у підрозділі. У ході обговорення під час тренінгу учасники заходу обмінялися думками щодо поліпшення роботи з навчання слухачів за даною темою, поділилися своїм досвідом та напрацюваннями.
У ході показових інструкторсько-методичних занять із залученням фахівців медико-санітарної частини та аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Кіровоградській області педагогічні працівники Центру мали можливість поповнити багаж знань, відпрацювати набуті уміння та навички, аби згодом з успіхом впроваджувати отриманий досвід та позитивні напрацювання у практику роботи зі слухачами.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool