Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Серпень 21, 2015 | Новини | Переглядів: 1307 | Коментарі: 0

21 серпня в Кіровограді за ініціативою представників Кіровоградської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» відбулася акція за свої права.

Акція проводилася біля приміщення Кіровоградської міської ради
Відомо, що акції проводиться у зв'язку з законодавчими ініціативами Уряду, які знайшли підтримку у Парламенті України, що призвели до погіршення матеріального стану сімей постраждалих в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС, фактичного фізичного вимирання через фінансову неможливість отримати повноцінну медичну допомогу, через зростання цін на товари і тарифи на комунальні послуги, через невиконання чинного законодавства та неможливість навіть у судових органах захистити свої конституційні, соціальні та пенсійні права.

Під час акції учасники тримали в руках наступні гасла:
-«Не всі герої не вмирають!»
-«Подвиг героїв-ліквідаторів назавжди!»
-«Герої-ліквідатори та їхні сім’ї приречені на вимирання та забуття!»
-«Дружина померлого героя-ліквідатора приречена на голодну смерть та забуття!»
-«Героїв не буває вчорашніх чи сьогоднішніх!»
-«Приречені на забуття!»
-«Дружина померлого героя-ліквідатора інваліда війни першої групи приречена на голодну смерть!»

Перед присутніми виступив Олександр Неділько. В розмові він зазначив, що на протязі багатьох років держава постійно намагалася допомагати ветеранам війни, воїнам-інтернаціоналістам, чорнобильцям. Ні хто у даних верст населення не забирав пільги та їх не скасовував. Всі вони жили в соціально захищених умовах. Коли сьогодні появилися інші проблеми в нашій державі, а саме антитерористична операція, то одразу з’явились сьогоднішні герої нашої держави (воїни АТО) та вчорашні (ветерани війни, воїни-інтернаціоналісти, чорнобильці). Влада сьогодні обмежує соціальний захист колишніх героїв для того щоб якось поліпшити умови воїнів АТО.

Держава готується до визначення Дня Незалежності. В цей час в приміщені міської ради поздоровляють сім’ї загиблих воїнів АТО. Але сім’ї ветеранів війни, воїнів-інтернаціоналістів та чорнобильців не були запрошені на дану подію. Ми хочемо привернути увагу органів влади на те, що дружини тих самих героїв-ліквідаторів просто забуті державою та кинуті напризволяще. У місті досі не має пам’ятника Героям Чорнобиля. Останнім часом є тенденція перейменування вулиць на Героїв АТО, але до сих пір в обласному центрі не має жодної вулиці чорнобильцям-ліквідаторам, які загинули при ліквідації катастрофи. Держава забуває про вчорашніх героїв які дали їм можливість сидіти в сесійних залах та приймати ці рішення.

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

Кіровоград: чорнобильці вийшли до міськради (ФОТО)

З цього приводу представники Кіровоградської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» прийняли рішення вийти до Кіровоградського міськвиконкому з протестом та провести інформаційно-роз'яснювальну роботу, серед населення обласного центру щодо не підтримки на чергових виборах політичних партій "Народний Фронт" та "Блок Петра Порошенка" та представників від цих партій.

Наприкінці акції було зазначено, що аналогічна акція за участю представників Кіровоградської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» планується 23 серпня 2015 року о 9.00 на площі ім.Героїв Майдану під час проведення керівництвом області та міста

Дня прапора України. Акція буде проведена для того, щоб нагадати представникам влади що ліквідатори та сім’ї постраждалих в наслідок аварії на Чорнобильській АЕС ще живі та досі потребують уваги з боку держави.

Дмитро Бивалий , фото автора.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool