Кіровоград: бібліотекарі відкрили книжкову виставку-панораму «Корифеї української сцени»

Березень 26, 2016 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

До Міжнародного дня театру у бібліотеці-філії №4 оформлено книжкову виставку-панораму «Корифеї української сцени», присвячену видатним акторам першого Українського професійного театру.

Театр було засновано 1882 року у Єлисаветграді Марком Лукичем Кропивницьким – режисером, драматургом, композитором, педагогом та актором. Йому вдалося створити колектив, який об’єднав цілу плеяду геніальних акторів, - Миколу Садовського, Панаса Саксаганського, Івана Карпенка-Карого, Михайла Старицького, Марію Садовську-Барілотті, Марію Заньковецьку, Любов Ліницьку, Ганну Затиркевич-Карпинську та інших.

Талановиті актори на сцені не затьмарювали, а доповнювали індивідуальність та творчий потенціал один одного. За свідченням сучасників, внутрішній світ героїв під час гри на сцені, витісняв особистості самих акторів. Вистави театру корифеїв мали неймовірний успіх не лише в Україні, а й у багатьох великих містах Російської імперії.

Видатний діяч театру засновник МХАТу Костянтин Станіславський захоплено називав Кропивницького, Заньковецьку, Саксаганського та Садовського «блискучою плеядою майстрів української сцени, що увійшли золотими літерами на скрижалі історії світового мистецтва».
Завдяки корифеям український театр було піднесено на вищий щабель професіоналізму, що значно сприяло розвитку української культури і мистецтва.

Запрошуємо до бібліотеки ознайомитися з виставкою та скористатися послугами!

Вівторок-П’ятниця : з 11.00 до 18.00
Субота : з 11.00 до 17.00
Вихідні дні : Неділя, Понеділок
Останній робочий день місяця – санітарний

Наша адреса: місто Кіровоград, вул. Яновського,60
Електронна адреса: centlib.f04@krmr.gov.ua

Інформацію про нас ви можете знайти на блозі «Творчість і бібліотека» http://biblioteka4.blogspot.com
На сайті Кіровоградської МЦБС: http://centlib.cb@krmr.gov.ua
Наша сторінка у соціальній мережі Facebook: Библиотека 4 Кировоградской ГЦБС
У соціальній мережі Однокласники: Библиотека 4 Кировоградская ГЦБС


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool