Кіровоград: бібліографія нового покоління

Лютий 20, 2016 | Новини | Переглядів: 973 | Коментарі: 0

20 лютого у філії №18 пройшов День бібліографії «Бібліографія покоління NEXT», метою якого було детальне ознайомлення користувачів зі структурою та документами бібліотеки, формування навиків використання їх у бібліографічному пошуку, уміння знаходити інформацію у бібліотеці, використовуючи ДБА та можливості інтернету.

Протягом дня пройшли заходи самих різних напрямів з бібліографічного навчання користувачів: учасники дізналися про шляхи самостійного пошуку інформації в алфавітному та систематичному каталогах, ознайомились зі стендом «Як знайти книгу в каталозі» та поспілкуватись з бібліотекарями у діалозі «Чарівні букви – Д Б А».

Кожен мав змогу стати слідчим і прийняти участь у пошуковій операції «Знайду сам», залучившись до пошуку необхідної літератури, учасники на практиці зрозуміли особливості кожного каталогу та АПП. Інтернет-пошук «Гонки на клавіатурі» показав важливість уміння кожного використовувати різні шляхи і пошукові системи для отримання різносторонньої інформації. Без книг і довідників отримана інформація тільки з інтернету є однобокою і не повною.

Молоде покоління відчуває важливість знань у сучасному житті. Для тих, хто прагне вчитись і отримати якісну освіту, важливо володіти наукою бібліографією. Для цього бібліотекарі регулярно проводять на запити читачів консультації біля каталогів. Кожен учасник цього дня отримав буклет «Бібліотека – ваш друг і порадник».

Без книг життя неможливе. Тож, неможливе і без бібліотек. Вся історія розвитку людського розуму пов’язана з бібліотеками. Це зовсім неспокійна історія! За них билися, їх підпалювали, втрачали, знаходили, відкривали в похованих часом містах, рятували від ворожих набігів як найдорожче. Теперішня, сучасна бібліотека є втіленням тиші, спокою і порядку, та як в усі часи, вона служить людям.

Віра Резніченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool