Кіровоград: бажаючи зміцнити лідерські позиції

Жовтень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 984 | Коментарі: 0

Напередодні  гри в рамках 13-го туру чемпіонату серед команд першої ліги, в якому «Зірка» на власному полі прийматиме краматорський «Авангард», кіровоградська команда провела відкрите тренування.

Наші футболісти потренувались за звичною схемою, підсумком якої стала двостороння гра між «зеленою» та «помаранчевою» командами. Зазначимо, що за «зелених» зіграв і виконувач обов’язків головного тренера «Зірки» Сергій Лавриненко, який допоміг частині гравців, за яких грав, перемогти – 3:2. Після тренування клубна прес-служба поспілкувалася з Сергієм Дмитровичем, який поділився з журналістами останніми новинами зі стану команди.

- Сергію Дмитровичу, із якими завданнями та настроєм наші футболісти підходять до зустрічі з «Авангардом»?
- Наші завдання незмінні – грати не перемогу в кожному матчі. Ми достатньо впевнено провели останні ігри, тому хлопці перебувають у гарному настрої. Розуміємо, що два наступні домашні поєдинки, проти «Авангарду» та «Іллічівця», є дуже важливими, адже після них на нас чекає доволі щільний графік: ми проведемо дві поспіль виїзні гри, де протистоятимемо криворізькому «Гірнику» та «Оболонв-Бровар». Ці команди зараз знаходяться у верхній частині турнірної таблиці, тому ці зустрічі будуть для нас доволі складними. Крім того, зіграємо ще й на виїзді в Кубку України проти «Олександрії». Тому в цих двох домашніх поєдинках, проти краматорців і маріупольців, ми повинні постаратися набрати максимальну кількість очок. Звісно, легко не буде. Наші майбутні суперники – команди дійсно хорошого рівня. Той таки «Авангард» в останніх трьох турах здобував лише перемоги, не пропустивши при цьому жодного м’яча. Але налаштовуємося на здобуття лише позитивного результату.

- Наскільки важкою для команди видалась попередня гра з тернопільською «Нивою»?
- Суперника нам вдалося дотиснути лише наприкінці гри. Ми розуміли, що зараз «Нива» переживає не кращі свої часи. У грі з нами тернополяни, як зараз популярно говорити, «підігнали до своїх воріт автобус», граючи в п’ять захисників. Вони навіть не розраховували на те, щоб забити гол, а були налаштовані, перш за все, не пропустити. Вони терпіли, старалися, боролися, але, на щастя, нам вдалося забити. Статистика матчу було красномовною: ми володіли м’ячем 70 відсотків часу. Варто зазначити, що в цій грі ми також проявили характер, адже останні 20 хвилин зустрічі грали в меншості (коли команда вичерпала всі заміни, пошкодження зазнав Максим Ковальов і не зміг продовжувати гру).

- Чи ризикували ви, коли випускали гравців атакувального плану?
- По ходу гри ми бачили, що попереду треба було щось змінювати. Їхня лінія оборони трохи підсіла, тому ми випустили швидких Романа Локтіонова та Артема Щедрого. Їхньої задачею було тримати в напрузі оборону суперників. І, дякувати Богу, в них це добре вийшло. У моменті з пропущеним голом тернополяни втратили концентрацію, чим сповна скористалися Григорій Баранець та Олексій Чичиков. Гриша віддав чудову передачу на Олексія, який і приніс нам перемогу.

- У якому стані до протистояння з «Авангардом» підходять Максим Ковальов та Олександр Деребчинський?
- Максим працює в загальній групі. Як і всі, готується до завтрашньої гри. В принципі, на разі в нас всі в строю. Деребчинський також працює з усіма в загальній групі. Тому, як тільки він набере необхідних функціональних кондицій, відразу з’явиться на футбольному полі.

- Той факт, що «Зірка» закріпилася на першому місці, додає команді впевненості перед зустріччю з «Авангардом»?
- Звичайно. Приємно подивитися на таблицю й побачити, що команда знаходиться на першому місці. Втім, у хлопців немає з цього приводу ніякої ейфорії. Ми розуміємо, що попереду ще багато матчів, а наш відрив від перших п’яти-шести команд складає всього декілька очок. У цьому аспекті кожна гра для нас є надважливою, щоб остаточно закріпитися на вершині.

- Чи вже думаєте про майбутній матч-відповідь у Кубку України проти «Олександрії»?
- Звісно, ми тримаємо в думках це протистояння. Переглядаємо ігри «Олександрії». Зараз у них відновилися майже всі гравці. Та пауза, яка була в чемпіонаті, пішла їм на користь. Тому, думаю, Володимир Богданович Шаран зараз має лише приємний головний біль, адже йому знову є з кого вибирати, – підсумував наставник команди Сергій Лавриненко.

Нагадаємо, матч «Зірка» - «Авангард» відбудеться на нашому стадіоні завтра, 17 жовтня. Початок зустрічі о 15:00.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool