Кіровоград: апаратна нарада в ОДА

Червень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1486 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради в ОДА обговорили завдання Президента України стосовно розвитку спорту в регіонах.

Системний розвиток спортивної інфраструктури на місцях, як того вимагає Президент України, має сприяти і розвитку масового спорту загалом

У контексті ключових позицій, визначених завданнями Глави держави стосовно розвитку масового спорту, перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Серпокрилов вів мову про завдання, які мають виконувати чиновники на місцях.
- Щоб виконати завдання Президента України і максимально залучити дітей до спорту, необхідно збільшувати темпи відкриття спортивних майданчиків, особливо у районах і селах області, - таку позицію однією з перших виділив Віктор Серпокрилов.
Віктор Серпокрилов зауважив, що у минулому році перед виборами народних депутатів у деяких районах почали встановлювати дитячі та спортивні майданчики, але розпочату справу до кінця не довели. Наразі завдання – завершити облаштування цих майданчиків. А разом з тим, забезпечити належне утримання нині існуючих спортивних об’єктів. За кожним із них повинен бути визначений балансоутримувач, хто відповідатиме за стан майданчиків. Прикрий випадок у Житомирській області, де на майданчику травмувалася дитина, має стати доброю наукою для інших регіонів, і для Кіровоградщини в тому числі. Саме тому перший заступник голови облдержадміністрації вимагав від керівників територій і від чиновників ОДА, які відповідають за спорт в регіоні, ретельного моніторингу стану спортивних об’єктів по всій області з подальшим усуненням виявлених недоліків.
Курс, який обирає обласна влада - за будівництвом сучасної спортивної інфраструктури. Своєрідним ядром має стати стадіон "Зірка". За словами Віктора Серпокрилова, наразі із власником стадіону ведуться переговори стосовно модернізації цього об’єкту. Окрім цього, Віктор Серпокрилов відзначив, що й окремі райони можуть похвалитися певними напрацюваннями по створенню легкоатлетичних центрів, це зокрема, стосується Олександрівського району.
Наголошує перший заступник голови ОДА і на потребі створення мережі центрів здоров'я "Спорт - для всіх". Кожен навчальний заклад повинен мати власний спортивний клуб, зорієнтований на певний вид спорту, той, де Кіровоградщина має найкращі результати – а це бейсбол, баскетбол, або ж спортивна гімнастика. Разом з тим повинна модернізуватися і матеріально-технічна база, тобто оновлюватися спортивний інвентар як у профільних навчальних закладах, так і у звичайних школах.
Нагадав Віктор Серпокрилов і про щорічні змагання із дитячого футболу, що відбудуться у Міжнародному дитячому центрі "Артек". Кіровоградські юні футболісти на цих змаганнях мають бути забезпечені належною підтримкою з боку влади.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool