Кіровоград: Андрій Ніколаєнко переконаний, що і керівники територій, і органи місцевого самоврядування, повинні співпрацювати із перевізниками

Серпень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 908 | Коментарі: 0

Тему транспорту голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко вважає стратегічно важливою: "Там, де є дороги, де ефективно розвинений транспорт - і пасажирські перевезення, і промислові - там рухатимуться вперед економіка та соціальна сфера. Добре збалансована система перевезень - один із ключових індикаторів розвитку території", - позиція голови ОДА.

Андрій Ніколаєнко наголошує, що і Президент України ставить чітке завдання керівникам територій – займатися розвитком транспортної мережі і міжміських сполучень.
Очільник області переконаний, що і керівники територій, і органи місцевого самоврядування, повинні співпрацювати із перевізниками, знаходити шляхи їх підтримки, аби й останні врахували у своїй роботі інтереси громади.
Наразі, за даними департаменту промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, показник охоплення сільських населених пунктів регулярним автобусним сполученням складає близько 92 %. Зрозуміло – що це не межа.
Обласна влада докладає чимало зусиль для вирішення питань в сфері транспортних сполучень, з якими звертаються громадяни в ОДА. Так, уже відновлено залізничне сполучення Кіровограда із Києвом, вдалося домогтися зупинки швидкісних потягів "Інтерсіті+" в Олександрії, наразі опрацьовується можливість відновлення курсування електропоїздів до Олександрії. У постійному полі зору і питання внутрішньообласного сполучення між населеними пунктами Кіровоградщини, на даний час відновлено перевезення пасажирів за автобусними маршрутами: Кіровоград-Інженерівка та Кіровоград-Сасівка (Компаніївський район), Кіровоград-Плетений Ташлик (Маловисківський район), Олександрія-Онуфріївка (Онуфріївський район), Олександрія-Миронівка (Світловодський район).
А от для міст обласного підпорядкування в рамках реформи транспортної мережі актуальним є завдання по переходу від маломістких маршруток до великогабаритного транспорту, так, як це вже зробила Олександрія. Разом з тим, великі автобуси повинні бути пристосовані для людей з обмеженими фізичними можливостями, нині в області таких автобусів налічується менше півсотні.
З огляду на розпочату реформу транспортної мережі у різних населених пунктах області Андрій Ніколаєнко наголошує і на потребі актуалізувати в програмі "Центральний регіон – 2015" також і транспортні питання.
Не можна не звернути увагу на один вагомий нюанс, що стосується транспортної теми - Кіровоградська область єдина в Україні, що повністю вирішила проблему оснащення залізничних переїздів відповідно до усіх правил безпеки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool