Кіровоград: Анатолій Горбенко передав твори до фондів обласного художнього музею

Серпень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1202 | Коментарі: 0

29 серпня 2013 року на Кіровоградщину завітав наш земляк, народний художник України, голова Одеської обласної організації Національної спілки художників України, давній друг Кіровоградського обласного художнього музею Анатолій Горбенко.

В рамках цього візиту у відділі обласного художнього музею відбулася зустріч Анатолія Олександровича з колективом музею, на якій також були присутні представники творчої інтелігенції, міста.
Зустріч пройшла в теплій, доброзичливій, неформальній атмосфері. В ході зустрічі обговорювались питання щодо співпраці в напрямку виставкової та експозиційної діяльності між Кіровоградщиною та Одещиною, творчі плани на майбутнє.
Під час зустрічі Анатолій Олександрович передав до фондів обласного художнього музею дві роботи – малюнки-портрети Анатолія Горбенка, виконані відомим українським художником Святославом Божієм у 1975 та 1983 роках.

Анатолій Горбенко народився 8 лютого 1944 року в м. Кіровограді. Закінчив Одеське державне художнє училище і художньо-графічний факультет Одеського педагогічного інституту.
З 1977 року Анатолій Горбенко – член Спілки художників СРСР, а з 1988 року - є членом творчого об‘єднання художників «Москворечье» (Росія).
Персональні виставки художника проходили в Україні, Росії, Болгарії, Румунії, Італії, Японії, США, Іспанії, Австрії. Неодноразово він представляв свої твори і в Кіровоградському обласному художньому музеї.
А. Горбенко займав керівні посади - головного художника та голови правління Одеського художнього фонду, члена правління художнього фонду України, головний художник міста Іллічівська. Нині він – народний художник України, голова Одеської обласної організації Національної спілки художників України.
Анатолій Олександрович працює в різноманітних жанрах живопису. Але провідним жанром в творчості художника є пейзаж.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу
Кіровоградського обласного художнього музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool