Кіровоград: активісти хочуть публічності діяльності міської ради

Лютий 11, 2016 | Новини | Переглядів: 1073 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбувся круглий стіл "Новий регламент Кіровоградської міськради. Що потрібно змінити?".

У роботі круглого столу взяли участь секретар міської ради Володимир Смірнов, депутати міської ради, представники громадських організацій та засобів масової інформації.

Учасники заходу детально обговорили проект Регламенту Кіровоградської міської ради сьомого скликання, який має бути затверджений на черговому засіданні другої сесії 23 лютого. Громадські активісти запропонували низку змін до регламенту міськради, особливо в тій його частині, що стосується публічності діяльності міської ради.

Зокрема були внесені пропозиції розміщувати на офіційному сайті міської ради детальну інформацію про депутатів, міського голову, його заступників, секретаря міської ради, членів виконавчого комітету, керівників виконавчих органів міської ради, яка б містила автобіографію, декларацію про доходи, дні і місце прийому, контакти, дані про особисте відвідування сесій та депутатських комісій, участь у голосуванні тощо.

Особлива увага під час роботи круглого столу була приділена забезпеченню можливості кіровоградців скористатися своїм правом колективного звернення громадян до органів місцевого самоврядування - розмістити відповідну електронну петицію через офіційний сайт міської ради. На думку громадськості така петиція має бути розглянутою, якщо вона набрала 150 підписів протягом не менше, як за 90 робочих днів. Володимир Смірнов запевнив, що всі запропоновані зміни до регламенту міської ради від громадськості обов’язково стануть предметом розгляду на засіданні робочої групи з підготовки проекту Регламенту. На завершення “круглого столу” його учасники - депутати і громадські активісти уклали меморандум про подальшу співпрацю.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool