Кіровоград: 24 травня у школах пролунає останній дзвоник

Травень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1588 | Коментарі: 1

Про це повідомила сьогодні, 21 травня, під час прес – конференції у міській раді начальник управління освіти Лариса Костенко.

За інформацією Лариси Костенко, цього року в загальноосвітніх навчальних закладах міста Кіровограда навчалося 22 тисячі учнів, з них 1600 стали випускниками 11 класів. Кількість випускників, відзначила Лариса Костенко, у порівнянні з минулим навчальним роком, зменшилася на 100 осіб і така тенденція буде спостерігатися впродовж декількох років. У той же час, звернула увагу начальник управління освіти, кількість першокласників щороку буде збільшуватися.
Випускники 9 та 11 класів готуються до державної підсумкової атестації. У дев’ятих класах іспити триватимуть з 28 травня по 11 червня. Одинадцятикласники проатестуються з 27 по 31 травня.
А вже 1 – 2 червня розпочнуться випускні вечори. Медалісти готуються отримати заслужені відзнаки 1 червня під час урочистостей на площі перед міською радою.
Після святкування на випускників очікують непрості часи підготовки і здачі зовнішнього незалежного тестування. Як повідомила Лариса Костенко, у поточному році найбільше одинадцятикласників обрали для тестування українську мову – 1530 учнів, 930 складатимуть тести з історії, 844 – з математики, 628 – англійської мови, 471 – біології. Найменшою популярністю цього року користуються російська і німецька мови (12 і 9 учнів відповідно).
Серед безумовних досягнень кіровоградської освіти у 2012 – 2013 роках Лариса Костенко назвала вдалиу участь наших учнів у Всеукраїнських предметних олімпіадах. Якщо у минулому році у здобутку школярів обласного центру було 8 призових місць, то цього року Кіровоград отримав 10 призерів.
Зважаючи на те, що за кожною перемогую на змаганнях такого рівня стоїть титанічна праця як учнів, так і викладачів, управління освіти внесе на розгляд міської ради пропозицію затвердити для педагогів, які підготували призерів загальноукраїнських олімпіад, збільшити щомісячну спеціальну надбавку до заробітної плати з 15% до 50%..

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool