Кіровоград: 1500 сімей отримали близько 6500 соціальних послуг

Липень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

Відбулась прес-конференція директора Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олега Краснокутського.

За словами Олега Краснокутського, соціальна ініціатива Президента України, направлена на створення у державі інституту працівників, які займаються опікою родин, що потрапили у складні життєві обставини, виявилася надзвичайно вчасною і дієвою. Програма соціального супроводу витримала перевірку часом. Протягом двох років на обліку КМЦСССДМ перебували понад 1500 сімей такої категорії, які отримали близько 6500 соціальних послуг, що дозволило їм вирішити значну кількість своїх проблем. Завдяки зусиллям спеціалістів Центру 112 кіровоградських родин міцно стали на ноги і зняті із соціального супроводу.
Особлива увага Центру, відзначив Олег Краснокутський, була приділена вирішенню проблеми забезпечення житлом дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Кіровоград виявився одним із перших міст в Україні, де запрацював експериментальний міський соціальний гуртожиток на 20 місць. Є всі сподівання, підкреслив директор Центру, що у 2013 році вдасться завершити другу чергу реконструкції гуртожитку, яка дозволить прийняти ще 22 сироти, які отримають не просто дах над головою, а матимуть можливість адаптуватися до дорослого самостійного життя під опікою соціальних працівників.
Щодо третьої черги соціального гуртожитку, то, за словами Олега Краснокутського, після введення її в експлуатацію планується надання кімнат сімейним парам зазначеної категорії і батькам з дітьми.
Для придбання соціального житла, яке не може бути приватизованим і перепроданим, у міському бюджеті на 2013 рік передбачено 580 тисяч гривень. За ці кошти на вторинному ринку можна буде придбати орієнтовно 5 квартир, які отримають діти – сироти, що стоять у черзі на соціальне житло.

фото Ігоря Філіпенка.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool