Кіровоград: 102 округ - куплені вибори

Жовтень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 1410 | Коментарі: 0

Через масові порушення та фальсифікації на 102 мажоритарному окрузі результати виборів не відображають реальну волю виборців

Про це йдеться у спільній заяві «За чесні вибори на 102 окрузі», у якій учасники ініціативи підвели перші проміжні підсумки виборчих перегонів.

«Кампанія на парламентських дострокових виборах у 102 окрузі виявилася чи не найбруднішою в Україні, що було визнано незалежними спостерігачами Комітету виборців України. Також за даними Громадянської мережі «Опора», 102 округ виявися серед кількох, де було найбільше порушень під час кампанії та в день виборів.

«За порушеннями в окрузі спостерігали місії ОБСЄ, Національного демократичного інституту США, «Чесно», «Опори». Ці події привернули увагу провідних міжнародних ЗМІ, таких як New York Times, Washington Post, Le Monde, France-24. Це б’є по репутації демократичних виборів. Справа честі для влади – на найвищому рівні долучитися до вирішення цієї проблеми», - заявила Світлана Заліщук.

Мустафа Найєм у свою чергу наголосив, що «результати голосування стали наслідком масового підкупу виборців. Корупційні кандидати використовували бандитські методи як напад на конкурентів та залучення «тітушок», а також підвезеня проплачених мітингарів».

«Ця ситуація є наслідком помилки, допущеної на київському рівні керівництвом партій демократичного спрямування, але і зараз залишається шанс виправити ситуацію, спрямувавши зусилля на недопущення визнання перемоги Олеся Довгого», - підкреслив Сергій Лещенко.

У заяві йдеться про те, що учасники ініціативи «За чесні вибори на 102 окрузі» закликали не визнавати результати голосування в 102 окрузі, солідаризуючись зі зверненням Комітету виборців України до Центральної виборчої комісії.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool