Кіровоград: 101 радить

Жовтень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

Половина усіх надзвичайних подій, які траплялись на території Кіровоградщини, – це пожежі. З початку року їх було більше тисячі, більшість – у приватному секторі. Сорока трьох осіб виявили загиблими на пожежах, двадцять сім – отримали травми.

Разом з тим, далеко не усі громадяни дослухаються порад служби “101”, а ще менше вважають їх нормою життя і запорукою власної безпеки. Це і призводить до того, що у оселях пожежі виникають значно частіше. Аналіз причин пожеж показує, що винуватцями більшості з них є самі мешканці, які нехтують елементарними правилами пожежної безпеки: необережно поводяться з вогнем під час паління, під час користування приладами освітлення з відкритим полум'ям (гасовими лампами, ліхтарями, свічками тощо), що особливо небезпечно для горищних приміщень, комор і різних господарських будівель. Пожежі, спричинені непогашеною цигаркою, є більш розповсюдженими, ніж може здатися на перший погляд, і у більшості випадків пов'язані з курінням у ліжку у нетверезому стані.
Досить часто пожежі виникають через порушення правил користування електричними приладами або внаслідок їх прихованої несправності, несправності електропроводки або порушень експлуатації електромережі. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас. Виникає перевантаження, провід може нагрітися, а ізоляція - спалахнути.
“101” радить:
Щоб запобігти пожежам слід дотримуватися простих правил:
- нагрівальні прилади потрібно встановлювати тільки на негорючі підставки;
- забороняється залишати увімкнені прилади без нагляду, вмикати в одну розетку одночасно декілька приладів, користуватися саморобними нагрівальними приладами;
- необхідно спостерігати за щільністю контактів в місцях приєднання проводів приладів до вилки, клем між собою тощо.
У квартирах і житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на виконання вимог пожежної безпеки під час облаштування печей та їх експлуатації. Адже пожежі найчастіше відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин. Категорично забороняється залишати малолітніх дітей біля печей, що топляться, без догляду дорослих!
Пам’ятайте! Тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки дозволить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool