«Кіборги» з Кропивницького стали символами мужності в Україні

Жовтень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 1244 | Коментарі: 0

Вся Україна знає про легендарних кропивницьких “кіборгів”, мужніх бійців 3-го полку спеціального призначення Збройних Сил України. Вони завжди на найважчих, найнапруженіших ділянках в зоні бойових дій, вони виконують ювелірні операції, вони одними з перших зустріли ворога.

Друга новела у благодійному марафоні “Серця, опалені війною”, що відбувся у Кропивницькому з нагоди Дня захисника України, була повністю присвячена цій героїчній військовій частині.

Про це FOTOINFORM.NET  повідомили у прес-службі Кіровоградської міської ради

П’ять імен військовослужбовців: Юрій Савельєв, Ярослав Пікаш, Віталій Онойко, василь Петринко і Іван Ткаченко. П’ятеро скромних чоловіків, які ніколи і ніде не ділилися своїми турботами і проблемами, хоча всі мають важкі поранення, всі пережили вимушене перебування на території країни – агресора, де їм робили перші операції в районній лікарні.
Василя Петренка мама Ірина впізнала по оголоеній нозі з хроніки бойових дій в Інтернеті. Мужня жінка ні секунди не вагаючись, вирушила у дорогу, в Росію і забрала сина додму. Надійні тили – вірні подруги, кохані дружини, які завжди поряд, і у побратимів Василя, Юрія Савельєва, Ярослава Пікаша, Віталія Онойка, Івана Ткаченка.

Юрій Савельєв хоче пройти реабілітацію за кордоном, але не має такої можливості – у нього не оформлений закордонний паспорт. Безпосередньо на сцені театру начальник Державної міграційної служби Володимир Гончаренко вручив воїну новенький документ. Це був не останній сюрприх для родинпи: директор М’ясокомбінату “Ятрань” Наталія Артеменко зі словами подяки вручила дружині героя допомогу від усього трудового колективу підприємства.
Два керівники будівельних організацій Петро Ларжевський “Житлобуд” і Микола Осокін – “Купол” взяли на себе турботи з ремонту житла Ярослава Пікаша і Івана Ткаченка. А депутат міської ради Дмитро Терзов, який з перших днів війни опікується допомогою “кіборгам” допоміг ВіталіюОонойку встановити автономне опалення. Родина зустріне зиму вже в теплі.
А дві чарівні жінки, депутати міської ради Катерина Шамардіна і Тетяна Волкожа приготували для мами Василя Петринка свій жіночий сюрприз. Вони знають, що сьогодні найбільше потрібно мамі.

Не залишив без подарунка 3-ій полк спецназу і міський голова Андрій Райкович.
- Ми тісно контактуємо з командуванням полку, - відзначив у своєму вітальному слові очільник міста. – депутати міської ради прийняли окрему програму шефської допомоги частині у поточному році. Декілька серйозних позицій ми вже вирішили. Переконаний, що допомагати українській армії, яка захищає свободу рідної землі – наш спільний святий обов’язок.
Найкращий солдат – нагодований солдат, переконаний Андрій Райкович. Міський голова вручив керівнику полковї їдальні Тетяні Бородіній сертифікат на нове сучасне обладнання для всього кухонного господарства.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool