Керівництво фіскальної служби Кіровоградщини прозвітувало про досягнуті результати роботи

Жовтень 19, 2015 | Новини | Переглядів: 1209 | Коментарі: 0

19 жовтня 2015 року в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області відбулась прес-конференція за участю в.о. начальника ГУ ДФС в області Тетяни Гавренкової та її першого заступника – Дмитра Афоніна. Під час заходу посадовці поінформували присутніх про результати роботи відомства.

Так, слід зазначити, що за підсумками дев’яти місяців 2015 року бізнес Кіровоградщини мобілізував до зведеного бюджету 2 млрд. 487млн. гривень податків та зборів, що на 21% більше надходжень минулого року. Додаткові надходження склали 422,3млн.грн.
Платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування було перераховано до бюджету 2 млрд. 387 млн. грн., що на 200 млн. грн. перевищує надходження відповідного періоду минулого року.

До державного бюджету платниками регіону перераховано 1 мільярд 35 мільйонів гривень.
У січні – вересні 2015 року підприємствами Кіровоградщини заявлено до відшкодування з бюджету ПДВ в сумі 658,5 млн.грн. Відшкодовано бізнесменам регіону – 671,4 млн.грн. ПДВ, з них повернуто „автоматом” майже 368,5млн.грн. або 55 відсотків.

Місцеві бюджети області протягом 9 місяців цього року наповнювалися в умовах реформування Податкового та Бюджетного кодексів. Загалом, до територіальних громад області надійшло 1млрд. 452 млн. грн. податкових платежів. Додаткові надходження до рівня минулого року склали 151 млн. грн. Питома вага надходжень податку з доходів фізичних осіб в загальних надходженнях місцевого бюджету у 2015 році складає 54%, при 70% у 2014 році. Збільшення надходжень до місцевих бюджетів забезпечено за рахунок нововведених місцевих податків, запроваджених Радами на своїх територіях, зокрема акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 107,2 млн.грн., єдиного податку платників 4-ої групи (с/г товаровиробники) у сумі 83,2млн.грн. та транспортного податку – 5,8 млн.грн.

19 жовтня 2015 року в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області відбулась прес-конференція за участю в.о. начальника ГУ ДФС в області Тетяни Гавренкової та її першого заступника – Дмитра Афоніна. Під час заходу посадовці поінформували присутніх про результати роботи відомства.

19 жовтня 2015 року в Головному управлінні ДФС у Кіровоградській області відбулась прес-конференція за участю в.о. начальника ГУ ДФС в області Тетяни Гавренкової та її першого заступника – Дмитра Афоніна. Під час заходу посадовці поінформували присутніх про результати роботи відомства.

Протягом зазначеного періоду планово перевірено 64 суб’єкта господарювання, що на 30 перевірок менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року ( 9 місяців 2014 - 94 перевірки) або майже в 1,5 рази.
Загалом, за січень-вересень поточного року плановими та позаплановими перевірками було охоплено 348 суб’єктів господарювання, тоді як в минулому році було перевірено 409 суб’єктів господарювання або на 15 відс. менше ніж торік.

Незважаючи на загальне зменшення кількості перевірок підрозділами податкового та митного аудиту за 9 місяців 2015 року донараховано до бюджету 244,2 млн. грн. узгоджених та неузгоджених податкових зобов'язань проти 113,2 млн. грн. за відповідний період 2014 р., з яких узгоджено 32,8 млн. грн.
Надійшло до бюджету 28,6 млн. грн., або 87,2% від узгоджених донарахувань.

За результатами роботи оперативного управління ГУ ДФС в області за 9 місяців цього року до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) за матеріалами оперативних підрозділів податкової міліції внесено 40 кримінальних проваджень, з яких 24 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких, у тому числі 24 за ст. 212 КК України, тобто за фактами ухилення від сплати податків. До ЄРДР внесено 8 кримінальних правопорушень щодо протидії розкраданню бюджетних коштів.
Із незаконного обігу вилучено товарів на загальну суму 21,4 млн. грн., у тому числі підакцизної групи на 20,8 млн.гривень (тютюн – 17,5 млн.грн., паливно-мастильні матеріали – 3,3 млн.грн.).

За матеріалами оперативних підрозділів в Єдиному реєстрі досудових розслідувань обліковано 6 кримінальних правопорушень за ознаками злочинів, передбачених ст. 204 КК України, тобто за фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

За результатами роботи слідчого управління фінансових розслідувань - за звітний період надійшло 87 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, які внесені слідчими до ЄРДР.
Всього протягом 9 місяців цього року слідчим підрозділом Головного управління ДФС у Кіровоградській області здійснювалось досудове розслідування у 172 кримінальних провадженнях.
За вказаний період завершено досудове розслідування у 67 кримінальних провадженнях, з них 38 або 56,7 відсотків відносяться до категорії тяжких.

У зв’язку з досягненням податкового компромісу, слідчими податкової міліції закрито 17 кримінальних проваджень, по яких відшкодовано до бюджету держави грошових коштів на загальну суму 4,8 млн.грн. Загальна сума відшкодованих збитків за результатами роботи підрозділів податкової міліції області складає 5,4 млн.грн.
„На сьогоднішній день перед підрозділами податкової міліції не стоїть завдання в обов’язковому порядку притягнення осіб до кримінальної відповідальності. Головне завдання – відшкодування завданих державі збитків внаслідок скоєння злочинів економічної спрямованості”, - наголосив перший заступник начальника ГУ ДФС в області Дмитро Афонін.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool