Керівників місцевих рад, які не передбачили можливості створювати електронні петиції - оштрафують

Червень 27, 2018 | Новини | Переглядів: 845 | Коментарі: 0

Голів міських, районних та селищних рад, які не створили на сайтах своїх громад можливості створювати електронні петиції, оштрафують. Про це повідомили учасники прес-конференції за результатами проекту «Кіровоградський пілот: електронні петиції як засіб дієвості адвокасі-кампаній на місцевому рівні», 26 червня 2018 року у приміщенні Прес-клубу реформ.

«Наш проект був присвячений електронним петиціям, що дозволяють громаді впливати на рішення органів влади. Завданням проекту було створити цілісну систему впровадження електронних петицій саме в Кіровоградській області», - говорить Дарина Степанюк – керівник проекту, представниця Українського незалежного центру політичних досліджень.

Так, в результаті реалізації проекту було проведено шість тренінгів, один круглий стіл, навчено 29 чиновників та близько сотні активістів, створено розділи «електронні петиції» на шістьох сайтах, створено більше десяти електронних петицій до органів місцевого самоврядування, в яких раніше інструмент петицій не працював.

Як зазначив голова Асоціації Політичних Наук Дмитро Сінченко, після запуску проекту показники щодо електронних петицій покращилися у середньому на 30%:

«У Кропивницькому було 136 петицій, а стало 255, з низ 6 було підтримано, набрали необхідну кількість підписів. По інших населених пунктах додалося ще більше 10 петицій. У цілому показник зріс на 30%. Також ми очікуємо, що до кінця цього року розділи петицій зявляться на сайтах всіх районних, міських та селищних рад області, адже ми оскаржили всі виявлені порушення законодавства», - розповів Дмитро Сінченко.

Наразі активісти тих громад, які не передбачили можливості створювати петицій на своїх сайтах, розміщують електронні петиції на сайті Асоціації Політичних Наук. Станом на сьогодні підписи збираються під петиціями до Олександрійської та Світловодської міськрад, Добровеличківської та Світловодської райрад, Компаніївської, Новоархангельської, Новгородківської, Онуфріївської та Голованівської селищних рад.

Прес-служба АПН


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool