Керівник Кіровоградського міського відділу міліції зустрівся з громадою міста

Листопад 19, 2013 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

До участі в обговоренні стану криміногенної обстановки у місті та протидії злочинності на території обласного центру було запрошено і працівників служби дільничних інспекторів міліції.

На початку зустрічі т.в.о. начальника Кіровоградського МВ УМВС в області Володимир Куценко ознайомив жителів обласного центру зі станом оперативної обстановки у місті, зокрема розповів про розкриття найбільш резонансних злочинів. Володимир Володимирович наголосив на тому, що з початку року працівниками правоохоронних органів вжито низку заходів по боротьбі зі злочинністю та забезпеченню правопорядку.
Очільник кіровоградської міліції зазначив, що за звітний період поточного року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про 12 443 кримінальні правопорушення. Завдяки вжитим заходам зменшилася кількість зареєстрованих зґвалтувань, пограбувань, посилилася протидія нелегальному обігу вогнепальної зброї та наркотиків. Спостерігається зниження загальної кількості вчинення тяжких злочинів.
З початку року зареєстровано 7 вбивств та 23 тяжкі тілесні ушкодження, які розкрито. Досить позитивною є динаміка по встановленню осіб, які скоїли розбійні напади та пограбування. В поточному році згідно статистичних даних було зареєстровано 13 розбоїв – 11 розкрито та 146 пограбувань – 67 розкрито.
Володимир Куценко акцентував увагу на тому, що ефективність розкриття злочинів проти особи насамперед залежить від своєчасного звернення громадян до правоохоронних органів.
Керівник міськвідділу окремо зупинився на результатах роботи по розкриттю шахрайств та крадіжок особистого майна громадян. На основі аналізу здійснюються заходи, щодо поліпшення роботи в даному напрямку.
Не зважаючи на неодноразові звернення до жителів міста про шахрайські дії, все ж, і надалі знаходяться люди, які попадають у тенета шахраїв.
«Якщо Вам телефонують незнайомці і вимагають великі суми грошей за звільнення рідних та близьких, необхідно відразу ж звертатися до міліції, а не відшукувати гроші на «порятунок рідних», - відмітив Володимир Куценко.
У ході зустрічі т.в.о. начальника сектору дільничних інспекторів міліції Кіровоградського МВ УМВС в області Олександром Березовським було внесено пропозиції щодо збільшення кількості опорних пунктів в обласному центрі, з метою якісного прийому громадян та оперативного реагування на правопорушення. Зокрема, варто більше уваги приділяти профілактичній роботі з особами, що знаходяться під адміністративним наглядом та схильних до насильства у сім’ї, які скоюють 30 відсотків від усіх злочинів.
Мешканці міста під час зустрічі мали змогу звернутися до працівників міліції зі своїми проблемами, а начальник міської міліції в свою чергу пообіцяв ретельно проаналізувати кожну ситуацію, кожен випадок й допомогти людям.
По закінченню робочої зустрічі учасниками було обговорено заходи, спрямовані на поліпшення стану протидії злочинності в умовах дії чинного кримінального процесуального законодавства. Дільничні інспектори міліції роздали присутнім свої візитні картки, в яких вказані контактні номери телефонів дільничних, територія обслуговування, а також дні та часи прийому громадян. Надана інформація дає можливість працівнику міліції в максимально короткий час ефективно та швидко відреагувати на повідомлення від громадян.

За матеріалами Кіровоградського МВ УМВС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool