Історичний диліжанс у Кіровограді

Серпень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 2024 | Коментарі: 0

Колектив бібліотеки-філії №8 підготував та провів на засіданні жіночого «Клубу цікавих зустрічей» історичний диліжанс «Яскраві жіночі постаті нашої історії» до Дня Незалежності України.

Багато людей запитують себе, а чи маю святкувати День Незалежності?

Особливо це питання турбує жіноцтво, тому що в боротьбі за незалежність України брали участь переважно чоловіки. І дійсно, тисячі сміливих, відважних українців не вагаючись віддали своє життя за Батьківщину. Їх не турбувало питання смерті, бо воля, свобода, незалежність були вищими мірилами життя для українців.

Але буде несправедливо промовчати про українських жінок, які ніколи не стояли осторонь суспільних процесів. У відповідальні моменти історії, в роки боротьби за волю й незалежність України до козацьких лав разом з чоловіками часто ставали жінки.

Жінкам доводилося робити те, чого вони раніше ніколи не робили. Але, коли на карту ставало питання життя або смерті, поряд з чоловіками була українська жінка.

Ми запропонували гостям згадати жінок, які присвятили своє життя боротьбі за незалежність України і назавжди увійшли до скарбниці нашої історії: княгиня Ольга, Роксолана, Анна Ярославна, Леся Українка, Ліна Костенко, Соломія Крушельницька, Марія Заньковецька та інші.

Галина Юрченко
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool