Інвестори більше не вважають податкову систему основною перешкодою на шляху до покращення інвестиційного клімату

Листопад 19, 2012 | Новини | Переглядів: 916 | Коментарі: 0

Такими є висновки дослідження Індексу інвестиційної активності України за підсумками III кварталу 2012 року, який провела соціологічна компанія Research&Branding Group за ініціативи ДПС України.

Порівняно з першим кварталом 2012 року, індекс зріс на 0,2 пункти і склав 4,43 бали з 10 можливих. Світова економічна ситуація, на думку представників бізнесу (63,5% опитаних), зберігає значний вплив на стан інвестиційного клімату в Україні. Дослідження продемонструвало, що у III кварталі інвестори відзначили зменшення негативного впливу таких перешкод для ведення бізнесу, як адміністративні бар'єри, податкова система, система державного управління на центральному та місцевому рівнях. Разом з тим, інвестори частіше стали вказувати на необхідність продовження боротьби з корупцією та реформування судової системи.
Змінилися і очікування підприємців щодо роботи податкової системи. Якщо під час першого дослідження бізнесмени скаржилися на великі витрати часу на подання документації до органів ДПС та відсутність належної інфраструктури для електронного звітування, то в третьому кварталі активний розвиток відповідних сервісів зробили цю проблему неактуальною. Тепер інвестори очікують на зниження кількості податків, скорочення документації та спрощення алгоритмів обчислення та адміністрування податків.
Другий етап дослідження якості інвестиційного клімату та рівня інвестиційної активності України проводився компанією Research&Branding Group за ініціативи ДПС України протягом жовтня 2012 року. У дослідженні взяли участь 253 керівника українських, американських та європейських компаній-інвесторів.

Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool