Інтерактивний захід у Кіровоградському медичному коледжі

Жовтень 07, 2015 | Новини | Переглядів: 1218 | Коментарі: 0

«Спільна справа – порятунок життя» – під таким девізом працівники обласного Управління ДСНС провели інтерактивний захід для студентів Кіровоградського медичного коледжу ім.Мухіна.

Професії медичного працівника та рятувальника мають благородну та гуманну мету – допомагати людям, нерідко представники Служб «101» та «103» пліч-о-пліч працюють під час ліквідації надзвичайних подій та ситуацій, тож фахівці пожежно-рятувальної служби з радістю відгукнулися на запрошення адміністрації коледжу провести зустріч зі студентами. 7 жовтня на майбутніх медиків чекала насичена програма. У заході, окрім рятувальників чергового караулу ДПРЧ-2, взяли участь і фахівці медико-санітарної частини Управління ДСНС, які провели майстер-клас для молодих колег.

Майбутні медики на власні очі побачили дії рятувальників під час ліквідації умовної пожежі та при рятуванні людини із задимленого приміщення. Черговий караул діяв чітко та злагоджено, тож вже за декілька хвилин «потерпілу» винесли на свіже повітря. Рятувальники продемонстрували і роботу різних видів пожежних стволів, а ведуча заходу капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла про те, як правильно треба поводитись у разі тих чи інших надзвичайних подій та як взагалі не допустити їх у власному житті. Отримавши теоретичні знання, студенти взяли активну участь у конкурсах з тематики безпеки життя. Бажаючих на швидкість приміряти бойовий одяг та навчитися користуватися протигазаом було безліч.

Особливий інтерес у майбутніх медиків викликав автомобіль швидкої медичної допомоги, що є на озброєнні у Служби порятунку. З оснащенням «швидкої» міг ознайомитися кожен учасник інтерактивного заходу. В автомобілі є система подачі кисню, апарат для штучної вентиляції легень, дефібрилятор для стимуляції роботи серця та інші пристрої, які дозволяють оперативно надавати допомогу постраждалим під час надзвичайних подій. Тож усі бажаючі змогли отримати знання, необхідні у майбутньому.

Під час майстер-класу фахівці медико-санітарної частини Управління ДСНС поділилися своїм досвідом з надання першої допомоги під час надзвичайних ситуацій та подій і пояснили студентам, що від правильних дій у перші хвилини залежить чи вдасться зберегти людське життя та вчасно транспортувати потерпілого до лікарні. Студенти ставили багато запитань й самі тренувалися надавати допомогу, оскільки знають, що практична складова дуже важлива у підготовці майбутніх медпрацівників.

Переконані, що під час інтерактивного заходу «Спільна справа – порятунок життя», студенти медичного коледжу засвоїли для себе практичних знань та навичок, а головне – запам’ятали наскільки важливо вміти проявляти чуйність та професіоналізм у будь-якій ситуації.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool