Іноземні доходи фізичних осіб - обов’язкові для декларування

Березень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1010 | Коментарі: 0

У разі отримання громадянином України доходів з іноземних джерел, такому громадянину слід зазначені доходи включити до загального річного оподаткованого доходу, задекларувати такі доходи в річній податковій декларації та сплатити податок на доходи фізичних осіб в розмірі 15% (17%) від суми отриманого доходу


Річну Декларацію про майновий стан і доходи, одержані громадянами у 2013 році, слід подати до територіального органу Міндоходів за місцем своєї прописки до 1 травня 2014 року за формою, затвердженою наказом Міністерства доходів і зборів України від 11.12.2013 р. №793.
У разі якщо на території України діють міжнародні договори про уникнення подвійного оподаткування з країною отримання іноземних доходів, то платник податку може зменшити суму нарахованого у річній податковій декларації податку на доходи фізичних осіб на суму податків, сплачених за кордоном. При цьому сума такого зменшення не може перевищувати суму податку, розраховану із суми загального річного оподатковуваного доходу такого платника податку відповідно до законодавства України.
У разі відсутності в платника податку підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку в іноземній державі, такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену Податковим кодексом та іншими законами.
Порядок оподаткування іноземних доходів встановлений пунктом 170.11 статті 170 Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool