Інформують фахівці Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області

Квітень 30, 2014 | Новини | Переглядів: 847 | Коментарі: 0

Збільшуються ставки акцизного податку на нові авто, мотоцикли, дизпаливо, алкоголь та сигарети

Про це, а також інші зміни суб‘єктам господарювання Кіровоградщини розповіли фахівці Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області під час семінару, який відбувся в Кіровоградській торгово-промисловій палаті.
Підвищення ставок податків відбуватиметься поступово. Зокрема з 1 квітня 2014 року: вдвічі збільшено ставки акцизного податку на нові автомобілі та мотоцикли з об'ємом двигуна понад 0,5 л; встановлено ставки акцизу на мотоцикли з об'ємом двигуна до 0,5 л на рівні 0,06 євро за 1 куб. см. і підвищено удвічі ставки акцизного податку на автомобільні кузови.
Встановлена єдина ставка акцизного податку на дизпаливо (98€ за 1000 кг) замість диференційованих ставок залежно від вмісту сірки (від 46€ до 98€ за 1000 кг). Введено оподаткування альтернативного палива.
Збільшуються ставки акцизного податку на пиво на 42,5% (з 1 травня 2014 року), на тютюнові вироби на 31,5% (з 1 липня 2014 року), , на спирт та алкогольні напої на 25% (з 1 вересня 2014 року).
Однак, крім підвищення ставок податок для платників є й приємна новина. Так, 18 квітня 2014 року набрав чинності Закон України від 08.04.2014 р. №1191-VII, яким скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Утилізаційний податок скасовано

18 квітня 2014 року набрав чинності Закон України від 08.04.2014 р. №1191-VII, яким скасовано екологічний податок за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та оподаткування акцизним податком операцій з переобладнання ввезеного на митну територію України транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.
Нагадаємо, що з 01.09.2013 р. до 17.04.2014 р. оподатковувались екологічним податком операції з ввезення, виробництва, придбавання транспортних засобів та кузовів до них (товарних позицій 8702, 8703, 8704, 8705, 8707 10), які в подальшому підлягали утилізації.
З 01.01.2014 р. до 17.04.2014 р. оподатковувались акцизним податком переобладнані вантажні автомобілі (товарної позиції 8704 згідно з УКТ ЗЕД) у легкові автомобілі, призначені для перевезення пасажирів (товарної позиції 8703 за УКТ ЗЕД).

Електронний сервіс «ЗІР» допоможе розібратися у податковому законодавстві

На зміну колишньому сервісу Єдина база податкових знань впроваджено загальнодоступний інформаційно - довідковий ресурс (далі ЗІР).
Інформація в ЗІР систематизована по тематиках: оподатковування; митна справа; єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування; електронний цифровий підпис.
ЗІР забезпечує можливість пошуку інформації з певного податку, напрямкам діяльності, по відповідях на письмові звернення, які були надані з використанням Бази знань і т.п.
У розділі «Питання-відповіді» розміщено відповіді на питання щодо оподатковування, митної справи, єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування та діяльності акредитованого центра сертифікації ключів.
Розділ «Письмові консультації» містить витяги з письмових консультацій, наданих на типові звернення суб'єктів господарювання й громадян.
Для надання пропозицій і зауважень щодо роботи ресурсу пропонується використати «Форму зворотного зв'язка».
Ознайомитися з функціональними можливостями ЗІР можна за посиланням http://zir.minrd.gov.ua.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool